Alt
Naam: Dejonckheere
Voornaam: Kate
In welke studierichting ben je finalist? Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Mijn parcours bij STAP is zeer gevarieerd. In 2008 stapte ik voor het eerst het gebouw binnen om te beginnen aan de lessen dictie, notenleer en piano. In die lessen heb ik een brede waaier aan leerkrachten leren kennen. In de dictie kreeg ik eerst les van Siska Viaene, daarna van Lore Dehouck, vervolgens van Shirley Sintobin en ten slotte van Katrien Delbaere. Voor notenleer waren dat Lut Vercruysse , Annemie Vandaele en Marianne Deboutte. Pianoles kreeg ik eerst van Eva Masschelein en in het laatste jaar van Ellen Lampo. Bij de overgang naar de middelbare graad koos ik ervoor om enkel nog met woord verder te doen. Ik volgde drama bij Maaike Tubex en voordracht bij Siska Viaene. Mijn eerste jaar toneel kreeg ik van Karolien Verscheure en de laatste drie jaar van Martine Geerinckx. Voordracht bleef ik bij Siska volgen. Ook de lessen repertoire vond ik heel leuk en interessant. Ik startte bij Gino Debeyne en volgde de laatste twee jaar bij Karolien Verscheure.
Wat betekent STAP voor jou? STAP is voor mij de plaats waar ik als nieuwsgierige snotneus mijn eerste stapjes in de podiumkunsten gezet heb en binnenkort naar buiten kom met een rugzak aan ervaringen, kennis en enthousiasme. Het is een plek waar ik gegroeid ben op vlak van vaardigheden en als persoon. Ik heb er heel wat interessante personen leren kennen waarmee ik mijn passies kon delen en veel plezier kon maken. Daarnaast heeft STAP ook de mogelijkheid gegeven om aan heel wat mooie projecten deel te nemen en boeiende artiesten of gezelschappen van dichtbij aan het werk te zien. Het is een plek waar ik graag kom en zal blijven komen!
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Er staan voor mij twee point finals op het programma; eentje voor voordracht en eentje voor toneel. De point final voordracht is een bewerking van het boek 'Het onhandige kind' van Alexandre Seurat, een pakkend verhaal over kindermishandeling, en gaat door op vrijdag 4 mei. Met de leerlingen toneel van Martine Geerinckx brengen we 'De blinden' van Maurice Maeterlinck op woensdag 16 mei. Het is een symbolistisch, bevreemdend stuk.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Na STAP stop ik zeker niet met theater. Hoe ik de ‘honger’ naar theater concreet zal stillen weet ik nog niet precies, maar ik zal zeker nog op zoek gaan naar een goede invulling.
PF Editie: Point Final 18