Alt
Dejonckheere
Kate
Studierichting Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Mijn parcours bij STAP is zeer gevarieerd. In 2008 stapte ik voor het eerst het gebouw binnen om te beginnen aan de lessen dictie, notenleer en piano. In die lessen heb ik een brede waaier aan leerkrachten leren kennen. In de dictie kreeg ik eerst les van Siska Viaene, daarna van Lore Dehouck, vervolgens van Shirley Sintobin en ten slotte van Katrien Delbaere. Voor notenleer waren dat Lut Vercruysse , Annemie Vandaele en Marianne Deboutte. Pianoles kreeg ik eerst van Eva Masschelein en in het laatste jaar van Ellen Lampo. Bij de overgang naar de middelbare graad koos ik ervoor om enkel nog met woord verder te doen. Ik volgde drama bij Maaike Tubex en voordracht bij Siska Viaene. Mijn eerste jaar toneel kreeg ik van Karolien Verscheure en de laatste drie jaar van Martine Geerinckx. Voordracht bleef ik bij Siska volgen. Ook de lessen repertoire vond ik heel leuk en interessant. Ik startte bij Gino Debeyne en volgde de laatste twee jaar bij Karolien Verscheure.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is voor mij de plaats waar ik als nieuwsgierige snotneus mijn eerste stapjes in de podiumkunsten gezet heb en binnenkort naar buiten kom met een rugzak aan ervaringen, kennis en enthousiasme. Het is een plek waar ik gegroeid ben op vlak van vaardigheden en als persoon. Ik heb er heel wat interessante personen leren kennen waarmee ik mijn passies kon delen en veel plezier kon maken. Daarnaast heeft STAP ook de mogelijkheid gegeven om aan heel wat mooie projecten deel te nemen en boeiende artiesten of gezelschappen van dichtbij aan het werk te zien. Het is een plek waar ik graag kom en zal blijven komen!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Na STAP stop ik zeker niet met theater. Hoe ik de ‘honger’ naar theater concreet zal stillen weet ik nog niet precies, maar ik zal zeker nog op zoek gaan naar een goede invulling.