Alt
Naam: Dierckens
Voornaam: Charlotte
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik volgde het standaard parcours, een jaar notenleer, dan beginnen met een instrument, notenleer voltooien, nog meer gitaar, dan AMC en nog meer gitaar. Vooral de gitaar was belangrijk. Dankzij mijn leerkracht - Joke Debel - heb ik geleerd wat het betekent om muziek te spelen.
Wat betekent STAP voor jou? In de muziekschool heb ik stap voor stap geleerd wat muziek is en hoe muziek mensen kan ontroeren. STAP betekent voor mij dus dat je ergens in kan groeien.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Mijn Point Final is op zaterdag 28 april. Ik breng twee stukken. Het eerste is Excuberance van Karel Vercruysse. Dit is een stuk dat snel en levendig moet gespeeld worden. Het tweede stuk is Verde Smeraldo van Alessandro Valente .
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Podiumkunsten zullen het niet worden. Ik denk er wel sterk over na om audiovisuele kunsten regie te volgen. Toch zal ik mijn gitaar niet links laten liggen, muziek zal altijd een belangrijk iets zijn in mijn leven.
PF Editie: Point Final 18