Alt
Naam: Cosyns
Voornaam: Emma
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik startte in het 3de kleuter met muziekinitiatie bij juffrouw Gwen. Zij maakte mij warm om viool te spelen. Bij haar heb ik dan twee jaar vioolinitiatie gevolgd. In het derde leerjaar kon ik dan starten met notenleer. Zo mochten ook de kleurstickertjes van de viool, want ik kon nu noten lezen. Ik volgde mijn vioollessen bij juffrouw Veerle Deleersnijder. Na de notenleer volgde ik drie jaar AMC bij juffrouw Hilde Dumoulin en mocht ik ook meespelen in het strijkersorkest, onder leiding van de directeur, Dirk Lievens en juffrouw Annemie Devos.
Wat betekent STAP voor jou? Een verrijking van mijn muzikale kennis en een ontmoetingsplaats voor mensen met de zelfde interesse voor muziek.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Mijn Point Final! vindt plaats op zaterdag 5 mei om 15u. Ik zal een Berceuse spelen van Niels W. Gade en het eerste deel van een concerto in sol groot (op. 24) van Oscar Rieding.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Ik zal altijd viool blijven spelen, maar door mijn komende studies zal daar misschien wat minder tijd voor zijn. Ik hoop later nog terug te keren naar STAP om een tweede instrument te leren spelen.
PF Editie: Point Final 18