Alt
Dierynck
Jozefien
Studierichting Muziek Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP In het 3e kleuter ben ik begonnen met vioolinitiatie bij Annemie Spanjers. Dit heb ik gedaan tot in het derde leerjaar, toen ben ik gestart met notenleer en woord. Ik heb woord gevolgd bij oa. Shirley Sintobin, Lore Dehouck, Siska Viaene en Karien Cobbe. Vanaf het vierde leerjaar ben ik van viool overgestapt naar cello bij Annemie Devos. Ik had het instrument leren kennen tijdens een voorstelling in de les notenleer en de mooie klank stal meteen mijn hart. Van zodra ik kon ben ik het kinderorkest gegaan en later ook in het orkest olv Dirk Lievens (dit doe ik nog steeds). Ik eindig mijn parcours dit jaar met voordracht bij Karien Cobbe, toneel bij Martine Geerinckx, repertoire bij Karolien Verscheure en cello bij Annemie Devos.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is voor mij een plaats waar ik 13 jaar lang mij kon ontspannen, uitleven, ontplooien, waar ik veel nieuwe mensen leerde kennen en waar ik even uit het dagelijkse leven kon ontsnappen.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik ben niet van plan om verder te studeren in de richting muziek of woord, maar ik zal zeker niet alles laten vallen wat ik al die jaren heb opgebouwd. Mijn cello gaat sowieso mee op kot en misschien krijg ik ooit wel de kans om in een of ander toneelstuk mee te spelen.