Alt
Naam: Nevejan
Voornaam: Marie
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. In 2015 sloot ik mijn opleiding Woord en Muziek (dwarsfluit) reeds af. Ik denk nog steeds met plezier terug aan alle lessen en ervaringen die ik doorheen de jaren beleefd heb. Dit jaar sluit ik mijn opleiding piano, die ik krijg van Gieselinde Rondelez, af. Ook mijn verdere opleiding dwarsfluit, door Els Dedecker, rond ik dit jaar af.
Wat betekent STAP voor jou? Dit hoofdstuk afsluiten, wordt een beetje loslaten. Ik blik al met mooie herinneringen terug op de opleidingen die ik reeds beëindigde, en zal dit zeker ook doen voor dwarsfluit en piano. Het besef hoe goed het was, komt pas achteraf, met een rugzak geladen vol tips en vriendschappen. STAP is ook werkelijk een stap vooruit en brengt je verder dan eerst. Het gaat verder dan de academie, en alle ervaringen helpen mij nog steeds vooruit, nu de lessen achter de rug zijn. Ik blik er nog vaak dankbaar op terug, want ik zou niet staan waar ik nu sta zonder al deze fantastische ervaringen.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Ik zal één van wat ik persoonlijk Chopins mooiste Nocturnes spelen, Opus 9 - nummer 2 op zaterdagmiddag 28 april 2018.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Ik zal zeker piano blijven spelen. Net als ik ook dwarsfluit zal blijven spelen. En wie weet nog eens in een toneelstuk meespelen, zou fijn zijn. We zien wel wat de toekomst brengt. Misschien begin ik later nog eens van nul af aan met een ander instrument, ik ben er nog niet aan uit welk precies, maar het aanbod is veelbelovend!
PF Editie: Point Final 18