Alt
Verborgh
Jolien
Studierichting Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Als 6 jarige startte ik met muziekinitiatie bij juffrouw Gwen Vande Langerijt in Dadizele. Doordat ik deze 2 jaar gevolgd had mocht ik direct beginnen met een instrument in lagere 1. Ik koos voor de saxofoon omdat ik wist, al vanaf de kleuterklas, dat ik dit wou spelen. Ik startte met de saxofoonlessen bij Ann Verscheure in Dadizele. Ik ga tot nu toe nog altijd met veel plezier naar de les. Ook moest ik 4 jaar notenleer volgen. Dit deed ik bij juffrouw Martine Decancq. Na deze 4 jaren stroomde ik door naar de middelbare graad waar AMC wordt gegeven. Dit was 3 jaar en Hilde Dumoulin was mijn lerares. Er wordt niet alleen AMC gegeven in de middelbare graad maar ook samenspel. Dit volgde ik eerst in Ledegem bij Véronique Coene. Na 2 jaar mocht ik naar de talentengroep bij Luc Neirynck. Daar speelde ik eerst in een saxtrio en een jaar later in een saxkwartet. Dit jaar zit ik in Dadizele voor samenspel doordat mijn 3 medesaxofonisten afgestudeerd of gestopt zijn. Nu volg ik nog samenspel bij Nick Vandendriessche.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is voor mij een plaats waar ik met veel plezier mijn tofste hobby kan uitvoeren. Het is een heel goede muziekschool waar je jezelf kunt zijn en je je muzikaal kunt ontplooien.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Volgend jaar zal ik muziek studeren aan het Koninklijke Conservatorium in Brussel. Ik hoop dat ik nog lang met muziek kan bezig zijn want ik zou me geen leven meer kunnen inbeelden waar er geen muziek in voorkomt.