Alt
Naam: Verborgh
Voornaam: Jolien
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Als 6 jarige startte ik met muziekinitiatie bij juffrouw Gwen Vande Langerijt in Dadizele. Doordat ik deze 2 jaar gevolgd had mocht ik direct beginnen met een instrument in lagere 1. Ik koos voor de saxofoon omdat ik wist, al vanaf de kleuterklas, dat ik dit wou spelen. Ik startte met de saxofoonlessen bij Ann Verscheure in Dadizele. Ik ga tot nu toe nog altijd met veel plezier naar de les. Ook moest ik 4 jaar notenleer volgen. Dit deed ik bij juffrouw Martine Decancq. Na deze 4 jaren stroomde ik door naar de middelbare graad waar AMC wordt gegeven. Dit was 3 jaar en Hilde Dumoulin was mijn lerares. Er wordt niet alleen AMC gegeven in de middelbare graad maar ook samenspel. Dit volgde ik eerst in Ledegem bij Véronique Coene. Na 2 jaar mocht ik naar de talentengroep bij Luc Neirynck. Daar speelde ik eerst in een saxtrio en een jaar later in een saxkwartet. Dit jaar zit ik in Dadizele voor samenspel doordat mijn 3 medesaxofonisten afgestudeerd of gestopt zijn. Nu volg ik nog samenspel bij Nick Vandendriessche.
Wat betekent STAP voor jou? STAP is voor mij een plaats waar ik met veel plezier mijn tofste hobby kan uitvoeren. Het is een heel goede muziekschool waar je jezelf kunt zijn en je je muzikaal kunt ontplooien.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Mijn Point Final! vindt plaats op donderdag 3 mei. Ik zal er als eerste werk Pequena Czarde van Pedro Iturralde spelen. Dit breng ik onder begeleiding van Reinaert Albrecht. Als tweede werk breng ik Caprice for Saxophone brengen van Stephen Bulla. Dit speel ik onder de begeleiding van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia uit Ledegem.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Volgend jaar zal ik muziek studeren aan het Koninklijke Conservatorium in Brussel. Ik hoop dat ik nog lang met muziek kan bezig zijn want ik zou me geen leven meer kunnen inbeelden waar er geen muziek in voorkomt.
PF Editie: Point Final 18