Alt
Stroobant
Arne
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Mijn parcours bij STAP, dat toen nog niet STAP heette, begon zo'n 12 jaar geleden in mijn thuisgemeente, Lichtervelde. Hier volgde ik mijn eerste jaren notenleer en AMC bij respectievelijk Lut Vercruysse en Guido Coghe en ook hier volgde ik drie jaar klassieke piano bij Veerle Vanhulle. Maar Lichtervelde was vooral de plaats waar mijn avontuur als slagwerker begon. Voor het grootste deel van mijn opleiding klassiek slagwerk kreeg ik les van Jan Cherlet. Hij heeft me voor een groot deel gevormd tot de drummer, en bij uitbreiding slagwerker, die ik vandaag ben en hij was als het ware mijn peetvader. Na verloop van tijd verlegden de muzieklessen zich ook naar Roeselare, waar ik slagwerk en samenspel kreeg van Bjorn Denys en Willem Coghe (resp.). In 2013 voltooide ik mijn opleiding als klassiek slagwerker. Tijdens de laatste drie jaar van mijn klassieke opleiding kreeg ik ook de jazzmicrobe te pakken. Stefaan Debevere en David Demeyere zijn de docenten bij uitstek die me tot op heden hierin verder hebben helpen ontplooien. Ze zijn in de laatste zes jaar van mijn leven twee vaste waarden geworden. Ik wil bij deze graag nog eens van de gelegenheid gebruik maken om alle docenten van wie ik les heb gekregen te bedanken. Bedankt voor alle inzet die jullie telkens opnieuw hebben getoond, al het harde werk dat jullie elke dag verrichten, alle warmte die jullie uitstralen en bovenal alle muzikaliteit die jullie mij en mijn medestudenten hebben bijgebracht. Dank jullie wel.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is voor mij een tweede thuis. Het is een vertrouwde omgeving, een groep mensen met wie ik me graag omring. Daarnaast biedt STAP ook een uitlaatklep na het dagelijkse studentenleven. Het is de ideale omgeving om even te ontspannen na een lange dag les.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik ben al enige tijd actief in enkele bandjes. Misschien heeft u er al wel eens over gehoord? The Ad Hoc Band, The Salvador Statement en VARO zijn de bands waarin ik tegenwoordig de drums voor mijn rekening neem. Daarnaast heb ik ook een goede band met het Roeselaarse jongeren- en ouderenkoor Vox Musica en deed ik bijvoorbeeld vorig jaar mee met de Kloen Musical. Verder probeer ik langzaam maar zeker mijn weg te vinden op de basgitaar en ik ben ook bezig met af en toe zelf muziek te schrijven. Ik blijf dus bezig met muziek, en dat zal ook niet gauw veranderen.