Alt
Lemey
Joëlle
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik begon mijn carrière met de dictie. Dit was voor mij iets helemaal nieuws, maar het leek me zo leuk. Het eerste jaar (in het 3de leerjaar) kreeg ik les van juffrouw Shirley. Een jaartje later, ging ik over naar juffrouw Siska Viaene. Zij leerden me improviseren in verschillende thema's. Toen ik naar het middelbaar ging, begon ik met drama en voordracht. Ik kreeg altijd les van Siska Viaene, een perfecte lerares die haar leerlingen van alles en nog wat leerde. Dan veranderde drama naar toneel, voordracht bleef hetzelfde. Ik veranderde van leerkracht, ik kreeg voordracht van Karien Cobbe, ik leerde hoe ik teksten moest voorlezen en naar voorbrengen. Maar in het vijfde middelbaar stopte ik mijn voordracht lessen. Het werd moeilijk om te combineren met schoolwerk en buitenschoolse acticiteiten, wat zeer jammer was. Toneel kreeg ik van Martine Geerinckx. Haar lessen waren enorm boeiend en leerrijk. Martine is de perfecte lerares én zeker in het laatste jaar. In het laatste jaar heeft iedereen een beetje stress voor de welbefaamde "Point Final", maar Martine helpt ons super goed en stoomt ons klaar voor de perfecte Point Final.
Wat betekent de academie voor jou? STAP betekent enorm veel voor mij. Deze school leerde me hoe ik op de planken moet staan. Maar niet enkel dat, ze leerden me ook mooi AN te spreken en mij helemaal in een rol in te leven. Dit vond ik in het begin een grote taak. Maar naarmate ik vorderde, werd het leuker en leuker om me helemaal in een rol in te leven.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zal de dingen die ik aan STAP heb geleerd, nooit vergeten. Ik kan alles dat ik geleerd heb zeker gebruiken, bijvoorbeeld bij een presentatie voor school enzoverder. Ik ben blij dat ik ooit begonnen ben aan STAP want ik ben zeer blij met mijn 10 (!) jarige carrière ( 2007-2017). En vanaf juni kan ik met trots zeggen dat ik afgestudeerd ben aan STAP :) hopelijk met onderscheiden of zelf meer, maar daarvoor zal ik zeker nog veel repeteren!