Alt
Degryse
Maaike
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP In het tweede leerjaar zette ik mijn eerste stapjes in de muziekschool en startte ik met muziekinitiatie bij Marie Vercruysse . Een jaar later begon ik notenleer te volgen bij Martine Decancq, waarna ik in mijn tweede en derde jaar van Lut Vercruysse les kreeg. Mijn laatste jaar notenleer volgde ik bij Mieke Demeurisse. Voor amc kreeg ik les van Frederik Neyrinck en Hilde Dumoulin. Toen ik in het vierde leerjaar een instrument mocht kiezen probeerde ik er op de opendeurdag een paar uit en ik was meteen weg van viool. Ik zit nu al in mijn negende jaar bij Mieke Demeurisse en speel ook in het strijk- en symfonisch orkest onder leiding van Dirk Lievens.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is voor mij een plaats waar je in een ontspannende omgeving je talenten kunt ontplooien. Je groeit niet alleen met je instrument, maar op zoveel meer vlakken. Door concerten te spelen krijg je meer zelfvertrouwen en je maakt vaak onvergetelijke ervaringen mee.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Aangezien ik in de b-richting zit, kan ik nog drie jaar vioolles blijven volgen. Ik zou ook graag in het orkest blijven spelen. Je zal me volgend jaar dus zeker nog in de gangen van STAP tegenkomen.