Alt
Ballyn
Flore
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik startte mijn carrière bij STAP in het derde leerjaar bij juf Astrid. Vanaf het eerste middelbaar volgde ik les bij Juf Benedikte, die later werd vervangen door juf Astrid. En nu eindig ik mijn STAP-ervaring met Angelo en Karolien.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Vooral heel veel plezier, nieuwe vrienden maken en lagere school-vrienden blijven zien. Het is een moment om je inspiratie vrij te laten en je volledig uit te leven.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Volgens mij heeft iedereen een periode gehad waarin het moeilijker te combineren was met andere hobby's of dat de lessen anders waren dan gedacht. Maar er volgt altijd wel weer een les waarin je denkt: 'Dit is waarom ik zo graag toneel speel'.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
De leerkrachten zijn altijd de personen met de meest fantastische ideeën. Al de leerkrachten waar ik les van heb gehad, waren stuk voor stuk heel sympathieke personen. Hoe ouder je wordt hoe meer je met die mensen ook een diepgaand gesprek kunt voeren.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Angelo: De leerkracht die het meeste indruk op mij heeft gemaakt. Voor elke les babbelen we even over onze schoolweek of wat er allemaal in de media gebeurt op dat moment, van die momentjes geniet ik met volle teugen. Het is een leerkracht die altijd het beste in je naar boven probeert te halen en je dan ook volledig aanmoedigt in wat je doet. Astrid: De leerkracht die de liefde voor toneel in mij heeft opgewekt. De momenten waarin we een eigen toneeltje mochten maken en onze kinderlijke fantasie mochten naar boven halen, zijn nog altijd de momenten waar ik het meest aan terugdenk. Oprecht chapeau om naar onze, soms wel dwaze toneeltjes te kijken ook al liepen we gewoon 3 minuten achter elkaar.
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
In het vijfde leerjaar speelden we met juf Astrid een klein deeltje mee in een voorstelling van STAP in de Gulden Zonne. Bij de repetities moest 1 van de leerlingen een boom nadoen. Hij zei gewoonweg: 'Ik ben een boom'. Dit is de uitspraak waar we tot op vandaag nog steeds mee lachen.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
We spelen met ons groepje een herwerkte versie van het toneelstuk 'De Storm', geschreven door Shakespeare.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Durf de stap op het podium te zetten, want eens je bezig bent, vergeet je soms dat er publiek meekijkt.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Nog geen specifieke plannen. Ik zal proberen de ervaringen die ik heb opgedaan en de dingen die ik geleerd heb te gebruiken tijdens presentaties en tijdens het leiding geven in de chiro.
Neemt deel aan: 
Theatervoorstelling 'STORM!' - 23/05 De Gulden Zonne, Hooglede