Alt
Kesteloot
Jitse
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ben op jonge leeftijd in contact gekomen met muziek. Mijn mama, zussen en tante spelen namelijk ook muziek. De beslissing om zelf muziek te spelen werd dan ook snel gemaakt. In het 1e leerjaar starte ik met muziekinitiatie, in het 3e leerjaar mocht ik dan een instrument kiezen en notenleer volgen. Veel van mijn klasgenoten vonden de noteleer maar saai, maar voor mij was het samen met de hoboles het hoogtepunt van de week. Nu, na al die jaren merk ik dan ook dat bijna iedereen uit mijn klas gestopt is na enkele jaren. Doorheen de jaren ben ik erg kunnen groeien als muzikant, dat heb ik allemaal te danken aan mijn leerkrachten hobo, zowel Jan Wauters als Eva Debruyne.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik koos voor hobo omdat het een speciaal instrument is, een instrument dat door niet veel mensen bespeeld wordt. Daarnaast speelt mijn tante ook hobo.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Tijdens mijn 1e jaar hobo, heb ik even getwijfeld of het wel iets voor mij was. Mijn mama pushte me echter om mijn jaar af te maken. Gelukkig dat ze me niet liet stoppen, want ik ben heel blij met waar ik na al die jaren sta.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Mijn leerkrachten hebben me enorm geholpen. Ze bleven me stimuleren om het beste van mezelf te geven. Daarom wil ik zowel Jan Wauters als Eva Debruyne enorm bedanken! Het zijn 2 fantastische mensen waar ik enorm naar opkijk.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Mijn eerste deel bestond uit het plichtwerk Petite Complainte van Frank Martin, studie nr 3 van Luft en Sonatina deel 1 en 2 van Gordon Jacob. Mijn 2e deel bestaat uit Concerto in C major deel 1 van Ernst Eichner en Variations voor hobo van Nicolai Rimsky-Korsakov met begeleiding door de harmonie.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Vergeet alle 'moeten' en maak gewoon plezier. Het is veel leuker om iemand te zien genieten die een paar fouten maakt, dan iemand die dood gaat van de stress maar alles juist speelt.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik ben lid van de Koninklijke harmonie Rumbeke, en zal dit zeker blijven. Ook zou ik graag specialisatie doen. Muziek maakt zo'n groot deel van mijn leven uit dat ik er nog niet klaar voor ben om dat op te geven.
Neemt deel aan: 
Koffieconcert 4/05 - cello, altsaxofoon, hobo & houtblaastrio