Alt
Verdonck
Noor
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ben in het derde kleuter, toen ik 5 jaar was, gestart met vioollessen bij Mieke Demeurisse. In het derde leerjaar, toen ik 8 was, startte ik met notenleer en mocht ik ook meedoen aan het kinderorkest. In het eerste middelbaar stopten de notenleerlessen en volgde ik MCV, ik mocht ook bij het jeugdorkest van STAP. Toen startte ik ook met ensemblelessen in een trio van violisten. De 2 jaar daarop volgde ik ensemblelessen in een strijkersensemble. In het vierde middelbaar kwam ik in een ensemble met dwarsfluit en piano terecht waar ik nog altijd in zit. Ondertussen ben ik in het jeugdorkest al 3 jaar op de altviool aan het spelen. Ik ben ook gestart aan mijn tweede jaar basgitaar in de richting jazz-pop-rock.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik was nog heel jong, maar mijn moeder had ooit viool gespeeld en schreef me dus in voor de vioollessen.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Tijdens corona waren er geen muzieklessen, behalve MCV. Ik speelde toen ook amper viool, maar ik bleef doorgaan omdat de lessen MCV, die toen over de romantiek gingen, zeer interessant waren.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Ik volg al 12 jaar les bij Mieke Demeurisse en ik zou het niet anders willen. Ze motiveerde mij wanneer het moeilijk werd, luisterde naar mij als een stuk of componist mij niet lag, maar bovenal wakkerde ze mijn passie voor muziek aan. Ik kijk altijd uit naar de vioolles.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Dankjewel Mieke, om ervoor te zorgen dat ik mijn passie voor muziek heb ontdekt, om mijn dinsdagavond altijd het hoogtepunt van de week te maken en om altijd in mij te geloven.
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
Op het eerste klasconcertje dat ik ooit heb gespeeld toen ik ongeveer 7 jaar was, speelde ik het liedje 'Start the show'. Zeer ironisch omdat ik als laatste aan de beurt was.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Ik speel 'Allegro Brillante' van William Ten Have en de Romance in fa groot van Beethoven, twee romantische stukken.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Diep inademen doet wonderen.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik overweeg volgend jaar te starten aan een bachelor in de klassieke muziek. Hoe dan ook zal ik de viool nog niet snel wegleggen.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 6/05 - viool, piano, dwarsfluit & piccolo