Alt
Paravizzini
Alessandro
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Op 8-jarige leeftijd zette ik mijn eerste stap in de muziekschool van Hooglede. Tijdens mijn parcours bij STAP volgde ik notenleer bij mevrouw Ilse Landuyt, gitaar bij mevrouw An Vanoverschelde, dictie, drama en woord bij mevrouw Astrid Sercu en meneer Angelo Vercamp en MCV bij mevrouw Hilde Dumoulin. Gedurende deze 10 jaren als leerling bij STAP heb ik mogen ik genieten van vele hoogtepunten, waaronder de optredens met het gitaarensemble 'Tocando'. In 2018 kreeg ik met dank aan mijn knapenstem van toen ook de kans om te zingen in de voorstelling 'Verboden Gebied; Vrouw In Niemandsland' in de Spil. Dankzij al deze prachtige ervaringen werd ik stap voor stap een betere performer.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Al van jongs af aan droomde ik ervan om gitarist te worden. De gitaar kan als solo-instument en als begeleidend instrument gebruikt worden waardoor het zoveel mogelijkheden biedt.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Toen ik gitaar begon te spelen was het even moeilijk, mijn vingers wilden niet meewerken. Ik herinner me nog een avond waarop ik gitaar zat te spelen in de keuken en ik erg gefrustreerd raakte. Mijn papa (zelf geen muzikant) zei toen: 'Je kan niet voor alles een talent hebben...' Waarop mijn mama rechtsprong en antwoordde dat ik door vol te houden er wel zou geraken. Door het leren bespelen van een instrument kweek je karakter en doorzettingsvermogen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Elke leerkracht die tijdens mijn parcours bij STAP op mijn pad is gekomen heeft mij met geduld en passie begeleid.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Ik wil in het bijzonder mevrouw An Vanoverschelde bedanken om naast leerkracht gitaar ook een luisterend oor te zijn. De afgelopen 8 jaar kwam ik altijd met plezier naar de les. In de klas heerste een rustige sfeer waar ik op eigen tempo verder kon evolueren en we vrij van gedachten konden wisselen.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Divertimento (Mauro Giuliani) en Something Happened In a Wonder Forest (Alexander Vinitsky)
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Met mijn muzikale bagage kan ik nu zelf op zoek gaan naar leuke nummers. Voor mijn 18de verjaardag kreeg ik een elektrische gitaar. Hiermee zal ik samen met mijn akoestische gitaar volop kunnen experimenteren.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 29/04 - gitaar, piano, trombone, bastuba & gitaarkwartet