Alt
Lapere
Steve
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Toen ik zeer jong was, ben ik begonnen met een eerste jaar muziek. Ik had er veel plezier, maar oefenen deed ik weinig of niet. Voor ik goed en wel wist, was het mooie liedje uit en ben ik ermee gestopt. Ik ben ermee herstart toen ik al 37 jaar was. Ik volg de klassieke slagwerkopleiding bij Bjorn Denys. Ik kon op een bepaald moment ook meedoen als drummer in de pop-jazz richting. Dat was het eerste jaar lastig. Maar je voelt je wel elk jaar een sprong vooruit maken.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Mijn oudste zoon, speelde al een jaar Slagwerk in STAP. Ik dacht aanvankelijk aan sax maar in aanloop van het nieuwe schooljaar probeerde ik de eerste lesjes op de drum van de zoon. Tegen dat de grote vakantie was afgelopen, was ik gebeten door de drum/slagwerkmicrobe.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Eigenlijk niet. Hoewel ik wel behoorlijk wat andere volwassenen (waarmee ik de notenleer gestart was), zag stoppen. De combinatie met werk en een huishouden is niet altijd even evident, merk ik. Je krijgt het volgens mij ook moeilijker wanneer je niet buiten school met andere muzikanten samenspeelt. Dan dreigt het wat een eenzaam gebeuren te worden op je zolderkamer. Ik heb daarom een aantal jaar meegespeeld in een harmonie. Daarnaast speel ik in een eigen band, waar we nu durven mee optreden. Dat maakt dat je altijd een doel hebt maar ook heel veel nieuwe muziek leert kennen. Omdat andere muzikanten soms een heel andere smaak hebben dan jezelf. Op een podium staan, maakt dat je toch jezelf een extra push geeft in de voorbereiding ervan.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Bjorn Denys heeft me al die jaren met heel veel rust door het parcours geleid. Altijd gaf hij wel iets mee na de les waar je aan kon verder schaven. Door zo lang les te krijgen van iemand, voelt het allemaal erg vertrouwd. En omgekeerd kent hij me ondertussen door en door als leerlingmuzikant. Waar je het moeilijk mee zal hebben, wat je nodig hebt om door te kunnen gaan ...
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
Een dikke merci voor het begrip en het geduld van mijn echtgenote. Ze heeft haar deel gehad: 2 zonen en mezelf die begonnen aan een opleiding slagwerk... Ze hoort dus alles 3x de revue passeren (ongeveer).
Wat zal je brengen op Point Final! ?
La Riviera Di Ponente.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Geduld! Ook met jezelf. Het went, ook al kan het een aantal jaar duren :-).
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik doe gewoon verder. Bvb de pop-jazz richting of een specialisatie melodisch slagwerk .... ik ben nog jaren zoet! Verder hoop ik vooral met andere muzikanten op een podium te kunnen staan.
Neemt deel aan: 
Koffieconcert 27/04 - orkest - en ritmisch slagwerk, compositie & instrumentaal ensemble