Alt
Notable
Tess
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik startte in het 1e leerjaar met muziekinitiatie in de muziekschool van Lichtervelde en dit deed ik tot het 2de leerjaar. In het 3de leerjaar ben ik dan gestart met de effectieve notenleer bij meester Tom en dit deed ik tot het 5de leerjaar en in het 6de leerjaar deed ik mijn laatste jaar notenleer bij juf Lies. Vervolgens ben ik gestart met MCV maar dit was vaak van een andere leerkracht waarvan ik de namen niet meer weet. Ook ben ik vanaf het 3de leerjaar gestart met altsaxofoon en dit bij Thijs Vanmarcke in de muziekschool van Kortemark. Ook heb ik samenspel gevolgd vanaf het eerste middelbaar onder leiding van Bart Swimberghe; maar toen hij gestopt is, heb ik de beslissing genomen om mijn samenspel verder te gaan volgen bij mijn eigen harmonie: Harmonie De Burgergilde van Lichtervelde onder leiding van Koen Dewulf en sinds dit jaar onder leiding van Jens Demey.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Zelf wist ik niet zo goed welk instrument ik moest kiezen omdat er tal van mooie instrumenten bestaan. Maar ik heb een superlieve oma die me altijd al ingefluisterd heeft hoe mooi ze saxofoon wel niet vindt. Eigenlijk had ik toen zelf nog niet bij dit instrument stilgestaan maar zij heeft me toch wel overtuigd om voor dit instrument te kiezen en ik heb er nog geen moment spijt van gehad!
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
De leerkracht waarvan je les krijgt doet enorm veel. Als een leerkracht je kan motiveren, stimuleren en zijn/haar kennis graag met jou wil delen en zelf telkens heel enthousiast is tijdens een les, motiveert je dit om verder te doen! Ook is het belangrijk dat een leerkracht gepaste en correcte feedback geeft, waarmee ik wil zeggen de werkpuntjes benoemen maar ook zeker de goede punten. Bij Thijs durf ik in mezelf geloven!
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Deze tips zou ik zelf graag willen, want zelf heb ik ook enorme podiumstress...
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Graag zou ik verder blijven groeien en het spelen van muziek en dat graag wekelijks blijven doen Bij Harmonie De Burgersgilde. Vervolgens zou ik als bestuurslid van Jeugdensemble Lichtervelde (het jeugdmuziek van Harmonie De Burgergilde) heel graag de passie van het muziekspelen en het samen muziek maken willen doorgeven aan onze leden. Wanneer zij even niet in zichzelf geloven, wil ik naast hen staan en hen blijven aanmoedigen om steeds het beste in zichzelf naar boven te halen. Muziek is zo veel meer dan het spelen van de noten op je partij, je leert mensen kennen die je vrienden kunt noemen. Je leert van elkaar en geeft jouw kennis door aan anderen, een muzikant ben je niet alleen tijdens een repetitie maar ben je altijd. Muziek spelen is geen hobby, het is een passie die je voor de rest van je leven zal meedragen en je veel, heel veel mooie momenten zal geven in je leven!
Neemt deel aan: 
Koffieconcert 24/04 - altsaxofoon, bugel, trompet, piano & trombone