Alt
Van den Avont
Jacqueline
Studierichting 
Dans
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ben beginnen dansen bij STAP toen ik 7 jaar oud was. Daar begon ik met klassieke dans. Doorheen de jaren heb ik verschillende leerkrachten gehad. Later mochten we ook kiezen om hedendaags, pointes en jazz te doen en dat zag ik helemaal zitten! Ondertussen doe ik geen pointes meer, maar doe ik zeker nog verder met hedendaags, jazz en klassiek.
Bij welke muziek kun je je niet bedwingen om te dansen?
Op alle muziek sta ik eigenlijk klaar om te dansen. Het liefst dans ik wel op muziek met een beetje emotie in omdat ik me dan echt kan inleven.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Ik heb ontzettend veel geleerd in de lessen dans. Niet alleen over dans, maar ook over mezelf. Ik heb ontdekt wie ik was als persoon en wat ik waardeerde in het leven.
Wat betekent de academie voor jou?
Stap is een soort tweede thuis voor mij. Het is een plek waar ik weet dat ik er altijd welkom zal zijn. Zelfs na een zware dag weet ik dat ik naar de dansles kan gaan en dat het me zal opvrolijken! STAP is een plek waar ik alle zorgen kan vergeten en gewoon plezier kan maken. Ik ben opgegroeid in Stap en heb de mooiste herinneringen gemaakt die ik nooit zal vergeten!
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Tijdens corona had ik het toch wel even moeilijk. Ik apprecieerde de online lessen die de leerkrachten gaven enorm, maar het was toch niet hetzelfde als samen dansen in de zaal. Ik heb dus in 2020 wel even getwijfeld of ik mij terug ging inschrijven, maar wat ben ik blij dat ik dat toch heb gedaan. Zodra dat ik terug naar de les kon gaan en binnenstapte in de zaal wist ik dat ik de juiste beslissing had gemaakt. Ik waardeerde de lessen ook veel meer na zo een lange tijd zonder. Ik zou niet weten wat ik zonder dans zou doen en ben blij dat ik toch de juiste beslissing heb gemaakt!
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Jullie hebben mij ongelooflijk veel geleerd over dans maar ook over het leven. Ik apprecieer echt alle moeite en tijd die jullie in ons hebben gestoken. Jullie betekenen ontzettend veel voor mij en maak je geen zorgen, zo snel kom je niet van me af. Volgend jaar ben ik er weer!
Maakte je vrienden op de academie?
Ik heb geweldige mensen leren kennen door te dansen bij STAP. Vrienden die mijn jaren hier bij STAP gevuld hebben met geluk.
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
De fijnste herinneringen heb ik toch aan de optredens. De generale repetities waarbij je je stuk mag tonen aan alle dansers, de adrenaline en toi toi toi’s achter de schermen, maar vooral op het podium staan en een stuk brengen dat je als groep hebt gecreëerd. Iets waar ik elk jaar naar uitkijk!
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Gewoon genieten!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Volgend jaar blijf ik zeker nog verder dansen bij STAP en het liefst voor altijd eigenlijk!
Neemt deel aan: 
Point Final Dans op 3/06