Alt
Demuynck
Lise
Studierichting 
Dans
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik begon in Stap met dans, daarna nam ik er ook nog drama bij. Hoewel ik al 2 jaar geleden afgestudeerd ben aan de drama afdeling kan ik dans niet achter mij zetten en blijf ik dansen. Ik begon bij juffrouw Lotte, waarna juf Hanne een paar jaar les aan mij gaf en nu krijg ik les van Lien en Chloé, de twee beste dansleerkrachten die ik zou kunnen krijgen.
Bij welke muziek kun je je niet bedwingen om te dansen?
Dit is een vraag die ik onmogelijk zou kunnen beantwoorden. Op eender welk nummer kan ik wel dansen. Ik kan sowieso al niet kan stilzitten, dus als ik muziek hoor, lukt dat zeker niet.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Doordat ik journalistiek studeer, kan dit mij heel erg helpen als ik moet schrijven over dansoptredens. Zo kan ik veel meer in detail gaan dan de rest van mijn klasgenoten.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP is als een tweede thuis geworden. Zo loop ik al jaren door de gangen van de gebouwen, eerst in Rumbeke en daarna in de hoofdschool. Hoewel het gebouw een belangrijke plaats is geworden in mijn leven zijn het de mensen die het echt een thuis maken. Mijn dansgroep en leerkrachten hebben een plaatsje in mijn hart en die zullen ze niet snel kwijt zijn.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Nee, nooit. Dans is een van de belangrijkste dingen in mijn leven. Zonder zou ik nooit zo ver zijn geraakt als dat ik nu ben. Stoppen is dus nooit een keuze geweest.
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Ik leerde heel wat artiesten kennen door het dansen, van klassieke nummers naar experimentele muziek, maar ik maakte er nooit een playlist van. Als ik de nummers wilde beluisteren speelde ik ze zo af of ging ik naar de playlisten van Lien en Chloé.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Zoals eerder gezegd, spelen ze een belangrijke rol in mijn hele dansverhaal. Door hen ben ik kunnen openbloeien tot de jongedame die ik nu ben. Ze stonden er in mijn goeie en slechte dagen en blijven me uitdagen waardoor ik het nooit beu geraak. Ik weet niet wat ik zonder hen zou zijn. Lien en Chloé, nog eens super bedankt voor alles wat jullie voor mij doen!
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Lien, Chloé, jullie zijn er voor me wanneer ik me minder voel en ook wanneer het super gaat. Zonder jullie was ik nooit zo ver geraakt. Ik kan het niet goed in woorden brengen wat jullie voor mij betekenen, dankje voor alles!
Maakte je vrienden op de academie?
Vrienden? Een tweede familie bedoel je waarschijnlijk. Ik ben zo blij dat ik de mensen van mijn dansgroep mocht leren kennen. Ik weet dat als er iets is, dat ik naar ze toe kan gaan en dat ze er zullen staan. Ze zijn echt de beste!!
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
Jaren geleden hadden we het geniale idee om met kleurpoeder te dansen. Tijdens de laatste repetities voor het optreden probeerden we dit eens uit in de zaal. We hebben de dans 1 maal kunnen doen en de rest van de les was het opkuisen. Al is het jaren geleden; je kan volgens mij nog steeds de glitter in de vloer zien.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Een klassiek stuk, een groepsstuk voor Jazz en een solo voor hedendaags maar de inhoud is nog geheim!
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Gewoon gaan, stress zal je altijd hebben, maar dat is juist een goed iets, want hierdoor ga je alleen maar beter presteren! Dus gewoon doen!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Sowieso blijf ik dansen. Volgend jaar ga ik een half jaar naar het buitenland en hopelijk vind ik daar een zaal waar ik kan blijven oefenen!
Neemt deel aan: 
Point Final Dans op 3/06