Alt
Denys
Tine
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik starte in het 4e leerjaar (9jaar, bijna 10) bij Marianne Deboutte, ik koos na mijn eerste jaar notenleer voor het instrument klarinet bij Hilde Balcaen, waarin ik op mij 18e ben afgestudeerd. Momenteel speel ik nog klarinet in de harmonie het Gildemuziek van Roeselare. Ik heb een tijdje klarinet gecombineerd met vioolles want 1 instrument was voor mij niet genoeg! Had ik veel meer tijd gehad, dan combineerde ik er nog meer. Viool heb ik na mijn afstuderen met klarinet blijven volgen bij Veerle Deleersnijder. Ik doe het nu al een hele tijd, van toen ik 15 jaar was, tot nu.. 29! Ik schrik zelf soms van mijn tot nu toe al vrij lang traject. Ik denk dat ik het zo plezant vind mede doordat we met de volwassen violisten een samenspelgroepje hebben kunnen oprichten, en dat Veerle ons hierin motiveert! Om viool te kunnen blijven volgen ben ik 3 jaar geleden overgeschakeld naar de richting creëren, niet wetend aan wat ik begon, vond ik direct het componeren van mijn eigen stukken echt plezant om te doen! Ik heb ook geluk om door een zeer toffe leerkracht Hans Helsen hierin begeleid te worden. Dit jaar studeer ik af in de richting compositie met mijn eigen stuk waarbij ik zelf meespeel en het zal worden gebracht met de volwassen leerlingen van Veerle; beter gekend als ArcoAdulto!
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik koos viool omdat ik altijd al fan ben geweest van Ierse folk, het is zo plezant om op te dansen! En tegelijkertijd kunnen strijkers ook een gevoelige snaar raken en melancholisch zijn .
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Ik hou van samen muziek spelen, en dit zou niet kunnen moest ik nooit de eerste stap gezet hebben naar de muziekschool. Hierbij een dankwoordje aan mijn ouders.
Wat betekent de academie voor jou?
Stap is een goeie muziekschool. Ik ben er altijd graag geweest en ik werd altijd goed geholpen. Meer dan de helft van mijn leven kom ik er al, en ik kom er nog steeds graag!
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Leerkrachten hebben een grote rol in het motiveren om verder te gaan. Ik ben blij dat ik bij Veerle en Hans altijd zeer graag geweest ben, en als het dan even niet mee zat, bleef ik toch altijd naar de lessen gaan, want ze zorgen voor een goed moment op je dag.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Veerle; dikke merci voor de vele jaren dat je me hebt lesgegeven. De jaren samen met Cornelia in de les waren vaak lachen, we waren 2 puberende meisjes die met plezier samen elke week in de les bij jou kwamen! Ik weet nog dat je voor ons je hoofd hebt gebroken op Viva la Vida van Coldplay omdat wij dat zo graag wilden spelen! Ik denk niet dat elke leerkracht hier zoveel moeite ging voor doen! De jaren met Kim en Katia waren de jaren waarin we steeds meer een groep vormden met de volwassen leerlingen, ik ben nog steeds blij dat ArcoAdulto geboren is. En dat jij meer dan een leerkracht bent maar ook een luisterend oor voor iedereen! Hans; ik weet nog dat ik totaal niet wist hoe te beginnen aan een stuk schrijven. De opdracht 'doe maar' vond ik zeer moeilijk in het begin. Dankjewel om me hierin zo goed te begeleiden, want ondanks mijn slechte kennis van akkoorden en iets dat geen solsleutel is, ben ik er toch in geslaagd een mooi portfolio te hebben verzameld de voorbije 3 jaar samen met jou! Ik ben blij dat ik je heb leren kennen, en we moeten nog eens samen een terrasje doen!
Maakte je vrienden op de academie?
Ja, zeker! Met Kim heb ik zelfs een tijdje samengewoond en een leuke tijd gehad! En nog steeds is ze een van mijn beste vrienden!
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
Ik moet spontaan denken aan deze zomer, we speelden met ArcoAdulto op een benefiet en we moesten ons optreden vroeger stoppen, want door de hitte viel er een tak van de appelboom recht op een deel van ons gerief en appels op de tenen. Gelukkig mogen we komende zomer een nieuwe poging doen voor dezelfde benefiet, ik denk dat we dit geen 2 keer kunnen tegenkomen!
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Herfstkleuren; een stuk dat bestaat uit 3 delen, die ik geschreven heb voor ArcoAdulto
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Geniet! En adem eens goed in en uit voor je opkomt!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik zal blijven spelen bij ArcoAdulto en voor de rest moet ik zelf nog eens goed denken.