Alt
Delaere
Matteo
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Toen ik 7 jaar was, begon ik met notenleer te volgen, een paar maanden later speelde ik al contrabas bij Isabelle Brys en dat doe ik nu al voor bijna 10 jaar. Nu speel ik ook al een paar jaar mee in het strijkorkest van STAP. Ik heb ook 4 jaar basgitaar gespeeld bij Joshua, maar ik ben daar ondertussen wel al mee gestopt.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik vind contrabas in het algemeen gewoon een heel mooi instrument. Ik werd er verliefd op vanaf de eerste keer dat ik een les volgde. Mijn ouders zeggen altijd dat ik contrabas gekozen heb omdat ik me erachter kan verstoppen tijdens optredens aangezien ik niet zo'n grote fan ben van alleen op een podium staan.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ik heb nooit echt gedacht aan stoppen. Ik heb gewoon altijd heel veel plezier als ik contrabas speel. De lessen zijn ook altijd heel leuk. Toen ik kleiner was, bracht Isabelle soms muzikale spelletjes mee naar de klas, dan mochten we die spelen terwijl de andere leerlingen aan het oefenen waren. Dat zorgde ervoor dat ik me nooit verveelde in de les en dat ik altijd naar een nieuwe les uitkeek.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Op mijn Point Final zal ik twee stukken brengen. Eerst zal ik een rondo spelen en daarna speel ik "Can't stop running" van Adam Ben Ezra.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Als iemand die vaak zelf stress heeft, raad ik iedereen aan om er gewoon van te genieten. Meestal kom ik ook op met stress, maar als ik eenmaal begonnen ben met spelen verdwijnt die stress grotendeels.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Volgend jaar zal ik waarschijnlijk bij een universitair orkest aansluiten. Op die manier kan ik nog steeds door blijven spelen wanneer mijn lessen gedaan zijn.
Neemt deel aan: 
Avondconcert orkestslagwerk, contrabas, trombone en instrumentaal ensemble op 2/05