Alt
Blomme
Marjorie
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
2011-2013: muziekinitiatie 2013-2017: notenleer + piano 2017-2020: piano + MCV + klein ensemble 2020-2023: piano + klein ensemble (2j) + samenspel (1j)
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik heb voor piano gekozen op de opendeurdag in Roeselare. Je kon toen meerdere instrumenten op een speelse manier leren kennen. Toen ik buitenkwam, vertelde ik mijn ouders dat ik piano wou spelen. Als klein kind dacht ik namelijk dat piano een makkelijk instrument was, maar dat had ik helemaal mis. Piano is geen eenvoudig instrument om te leren, maar tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn keuze en ben ik zelfs blij dat ik voor piano heb gekozen.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Het feit dat ik goed kan omgaan met stressvolle situaties heb ik te danken aan mijn muziekcarrière. Door de vele concerten die al op jonge leeftijd begonnen, heb ik geleerd hoe ik met zenuwen moet omgaan. Tegenwoordig heb ik uiteraard nog steeds stress voor bepaalde zaken, maar door mijn ervaring kan ik dit goed verbergen. Dit is zeker handig voor presentaties!
Wat betekent de academie voor jou?
STAP heeft mij gemaakt wie ik ben. Het heeft me leren doorzetten, zelfs al zag ik het even niet meer zitten. Mijn waardering voor klassieke muziek is erdoor verdubbeld. Muziek is een van de belangrijkste aspecten in mijn leven en dankzij STAP heb ik me erin kunnen verdiepen. Hiervoor zal ik altijd dankbaar zijn.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Er waren zeker momenten waar ik aan opgeven dacht. Toch heb ik verder gedaan, want ik wist dat ik er achteraf spijt van zou hebben als ik opgaf. Ik wou ook mijn ouders en leerkrachten muziek niet teleurstellen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Al mijn leerkrachten muziek hebben op een gegeven moment een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ze hebben mij gemotiveerd en moed ingesproken, ze hebben me levenslessen geleerd en hebben me opgeleid tot een goede muzikant.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Toccata van Aram Khachaturian en Chopin, Nocturne op. 55 no.1.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Podiumstress is volkomen normaal. Zelfs na 10 jaar muziek heb ik nog steeds stress om op een podium te staan. Je moet vooral geniet van de muziek die je maakt. Je zal merken dat als je ervan geniet, je zelfs vergeet dat er publiek is. Ga er volledig voor! Zelfs al speel je een foute noot, het is slechts een minderheid die deze zal gehoord hebben.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik zou graag later nieuwe instrumenten willen leren, zoals gitaar en drum. Daarnaast is het ook een droom van mij om vrienden te vinden waarmee ik af en toe kan samenkomen om muziek te maken, een kleine band als het ware.
Neemt deel aan: 
Avondconcert gitaar, piano en instrumentaal ensemble op 4/05