Alt
Daveloose
Eline
Studierichting 
Dans
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Samen met Evy en Clelia ben ik bij STAP gestart in 2017. In 2019 studeerden we al een eerste keer af in de richting Klassieke dans: Creërend. Daarna gingen we de opleiding Klassieke dans: Uitvoerend volgen. Tijdens ons parcours werden we ook uitgenodigd om deel uit te maken van Compagnie UNIque en kozen we ervoor om onze techniek op pointes uit te diepen. We kregen voornamelijk les van Lien en Chloé, en pointes van Janka en Isabelle, maar 'dankzij' corona hadden we ook de kans om een les mee te pikken van andere docenten! Dit jaar studeren we dus een tweede keer af in een hoofdrichting. Benieuwd wat de toekomst brengt!
Bij welke muziek kun je je niet bedwingen om te dansen?
Om eerlijk te zijn is er geen muziek waarop ik wél kan stilzitten. Als ik tóch moet kiezen, dan ga ik voor latin muziek. Die warme tonen en zomerse ritmes doen me onmiddellijk wegdromen.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Dansen gaat over bewegen en je bewust leren zijn van je lichaam. Dat is ontzettend belangrijk, ook in het dagelijkse leven. We leren ook onze grenzen en limieten aftasten en respecteren. Bovendien is samenwerken en elkaar vertrouwen van cruciaal belang, zowel op als naast de dansvloer.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP is voor mij een onmisbaar onderdeel van mijn leven geworden. We hebben niet alleen ontzettend veel bijgeleerd op dansvlak en ons repertoire enorm uitgebreid, maar hier leerden we ook -cliché, ik weet het- vrienden voor het leven kennen die niet meer weg te denken zijn uit ons leven. STAP is voor ons "a home away from home" geworden!
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Sinds enkele jaren heb ik te kampen met enkele hardnekkige blessures die helaas veel gemakkelijker te verdragen zouden zijn en er waarschijnlijk niet eens zouden zijn in een leven zonder dans. Heel af en toe komt de gedachte dan wel op, "wat als ik er gewoon mee zou ophouden?" Toch hoop ik om nog heel veel jaren te kunnen doen waar ik zo veel van houd. Op de een of andere manier moét er wel dans in mijn leven blijven!
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fantastisch, inspirerend en motiverend mijn leerkrachten bij STAP (geweest) zijn. Ze brengen ons telkens weer een stap verder dan we dachten dat we konden en geven keer op keer weer het beste van zichzelf. Ze kennen elk van ons ook door en door en kunnen daardoor uitstekend goed inzetten op onze sterktes en rekening houden met onze limieten. Ik wil hen dan ook immens hard bedanken voor de afgelopen jaren en voor al wat nog komen zal!
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Lieve leerkrachten (ook al zijn jullie veel meer geworden dan dat alleen), ik wil jullie ontzettend hard bedanken om keer op keer het beste in ons naar boven te halen, om jullie aanstekelijke passie en enthousiasme telkens met ons te delen en om ons te maken tot de dansers die we vandaag zijn. Dit, deze Point Final, hebben we volledig te danken aan jullie! Dikke merci en heel veel liefs!
Maakte je vrienden op de academie?
Vanaf de allereerste dag bij STAP was het duidelijk dat we ons hier thuis zouden voelen dankzij de warme ontvangst van de groep en de leerkrachten. Dat gevoel werd alleen maar bevestigd naarmate de tijd vorderde en onze groep hechter en hechter werd. Ik heb in STAP beste vrienden gevonden bij wie ik volledig mezelf kan zijn en met wie ik mijn grootste passie kan delen.
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
Ik denk met veel plezier terug aan talloze momenten waarop we niet meer bijkwamen van het lachen. Ook traantjes zijn er gevloeid, waarbij we altijd steun vonden bij elkaar. Eén moment dat me onmiddellijk kippenvel geeft is de choreografie met compagnie UNIque op 'Marea' in november 2021. Hoewel publiek nog niet toegelaten was, stonden we eindelijk weer samen met z'n allen op de planken. Wat een heerlijk gevoel! Het groepsgevoel was sterker dan ooit en we hebben er ontzettend hard van genoten. We have NOT lost dancing!
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Aangezien ik zelf een enorme stresskip ben, volg je mijn tips beter niet te veel. Maar wat mij rustig maakt, is de zekerheid dat ik op het podium de kans zal krijgen om te tonen wat ik het allerliefste doe en daar met volle teugen van zal genieten!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Wat de toekomst zal brengen, weet ik nog niet helemaal. Wat wél 100% zeker is, is dat dans daar op de een of andere manier deel van zal uitmaken, net als de vrienden die ik dankzij STAP ontmoet heb. Dank je wel, STAP, en graag tot volgend schooljaar!
Neemt deel aan: 
Point Final Dans op 3/06