Alt
Beirinckx
Michiel
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
In het tweede leerjaar ben ik begonnen met muziekinitiatie. Een jaar later begon ik met notenleer en saxofoon. Ik heb dan 4 jaar notenleer gevolgd en vervolgens nog enkele jaren MCV. Ik heb al die jaren saxofoon gespeeld en ik doe het nog zeer graag!
Waarom koos je voor jouw instrument?
Muziek heeft me altijd al geboeid. Toen ik op tv of op YouTube mensen zag die zo goed waren in het bespelen van muziekinstrumenten was ik erg gefascineerd en wou ik dat ook kunnen!
Wat betekent de academie voor jou?
Zeer leuke ervaringen! Ook ben ik erg dankbaar voor mijn leerkrachten die mij vele kansen hebben gegeven!
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Tuurlijk! Ik kijk op naar vele saxofonisten, voornamelijk degenen die wat bezig zijn met elektronische muziek. Mijn Spotify lijstje (voor de geïnteresseerden): https://open.spotify.com/playlist/7E4aZNoeGSErbyk9UnRatX?si=56d1722894af459
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Mijn saxofoonleerkracht Stefaan Debevere heeft me altijd gesteund! Voor iedere richting die ik uit wil met mijn muziek staat hij klaar met de nodige tips en tricks. Ook heeft hij gerichte feedback waardoor je erg goed weet waar je op moet werken.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Bedankt! De meest recente jaren heb ik les gekregen van Joshua Dellaert en Stefaan Debevere. Ik ben erg dankbaar voor de moeite die ze gedaan hebben en de kansen die ze hebben gegeven aan mij. Ze deden vaak net die extra moeite om me te motiveren of om ons op een podium te laten spelen.
Maakte je vrienden op de academie?
Jazeker! In het ensemble maken we samen muziek met mensen die ongeveer even oud zijn als ik en door de jaren heen zijn we naar elkaar toegegroeid.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Suprise!! (ik weet het zelf nog niet helemaal)
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Wat vertrouwen hebben in je eigen kunnen.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Afgelopen jaar ben ik me wat meer aan het richten op house en deep house muziek met saxofoon te combineren. Dus wie weet zie je me deze zomer wel op enkele bars!
Neemt deel aan: 
Avondconcert JPR: zang, piano elektrische gitaar en altsaxofoon op 25/04