Alt
Cools
Lore
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Mijn muzikaal parcours ben ik gestart in het tweede leerjaar. Toen volgde ik muziekinitiatie in het filiaal Moorslede. Het volgende jaar startte ik met AMV, wat nu MCV is, voor vier jaar in Dadizele bij juf Martine Decancq. Ondertussen kon ik ook al beginnen met dwarsfluit leren spelen. Dit deed ik de eerste drie jaar in Dadizele en vanaf het vierde jaar in Roeselare. In het middelbaar bleef ik dwarsfluitlessen volgen. En van het eerste tot en met het derde middelbaar kwam er ook nog AMC, nu ook MCV, bij in Dadizele bij mevrouw Hilde Dumoulin. Mijn bijna volledig dwarsfluit parcours heb ik afgelegd bij juf Els Dedecker, een fantastische juf! Sinds het zesde leerjaar volg ik samenspel bij Koen Coppé, en sinds het tweede middelbaar maak ik ook deel uit van het symfonisch orkest van STAP.
Waarom koos je voor jouw instrument?
De dwarsfluit zit bij ons wat in de familie, dus op jonge leeftijd kon ik het instrument al eens ontdekken. Maar daarnaast vond en vind ik dat het een zeer mooie klank heeft.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Bij het spelen van muziek moet je een verhaal vertellen, dit zorgt ervoor dat je ook in het gewone leven je gevoelens beter kan uitdrukken. Ook omdat je concerten en examens speelt, leer je geleidelijk aan podiumstress onder controle te krijgen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
De leerkrachten die ik de afgelopen 11 jaar heb gehad, waren stuk voor stuk prachtige mensen. Met mijn dwarsfluitleerkracht heb ik een echte band opgebouwd, dat maakte alles nog veel leuker. Ze leren je niet alleen een instrument spelen, maar zorgen ervoor dat je openbloeit, geloven in je.
Maakte je vrienden op de academie?
Ik heb heel wat fijne mensen leren kennen op de academie. Sommigen zijn uitgegroeid tot vrienden voor het leven.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Hindemith: sonate voor fluit en piano, deel III: Sehr Lebhaft - Marsch 2de stuk: nog niet definitief beslist
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik zou graag nadat ik afgestudeerd ben, toch nog willen verder doen in STAP in de 2 specialisatiejaren. Ook als mijn parcours in STAP er helemaal op zit, hoop ik dat ik mijn dwarsfluit nooit aan de kant zal leggen.
Neemt deel aan: 
Avondconcert fluit, trompet en klarinet op 9/05
Avondconcert orkestslagwerk, contrabas, trombone en instrumentaal ensemble op 2/05