Alt
Geerardyn
Maaike
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Als negenjarige startte ik met notenleer bij Lut Vercruysse. Het jaar daarop begon ik met dwarsfluit. Als volwassene begon ik met lessen zang bij Hilde Coppé en iets later met fagot bij Koen Coppé.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Dwarsfluit was een veel gekozen instrument toen ik startte. Daarom ging ik op latere leeftijd op zoek naar een instrument dat wat minder frequent bespeeld werd. Een vriendin van mij nam me eens mee naar haar fagotles en ik was meteen verkocht.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP is een plek die al vele jaren een deel van mijn leven uitmaakt. Je komt er om beter te worden in wat je graag doet.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ik zette mijn studies een paar keer 'on hold', maar nooit met het idee om er definitief mee te stoppen. Ik bleef telkens musiceren op school, in een koor, in een harmonie.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Omdat leerkrachten instrument je individueel coachen, spelen zij wel een grote rol in je leerproces. Ze kennen snel je sterktes en zwaktes. Ze weten de sterktes positief te bekrachtigen en je zwaktes om te buigen door op een positieve manier feedback te geven.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Bedankt Koen om me in slechts 6 jaar tijd toch naar deze Point Final! toe te begeleiden! Ik geloofde er soms zelf niet 100% in, maar jij kon me steeds overtuigen dat het me wel zou lukken. Je leutige, doch zeer correcte aanpak, zorgde ervoor dat ik er bleef voor gaan.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Tijdens de eerst proef breng ik 'Gracieusement en Modérément' uit een sonate voor 2 fagotten van J.B. de Boismortier , een 'concertino' van Michael Haydn en het plichtwerk 'Humorekse' van Julius Weissenborn. Op de tweede proef speel ik 'Largo al factotum' van Gioachino Rossini en een concerto van Antonio Vivaldi.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Je werken rustig aankondigen, eventueel met een grappige noot voor het publiek, zo word je zelf ook rustig.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik hoop dat ik volgend jaar verder fagotles kan blijven volgen. Muziek blijft sowieso een deel van mijn leven, ik ben lid van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Rumbeke en het Roeselaars Kamerkoor.
Neemt deel aan: 
Koffieconcert fluit, fagot en orkestslagwerk op 3/05