Alt
Monstrey
Vienna
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik startte op 7-jarige leeftijd (2de leerjaar) bij STAP Hooglede. Het eerste jaar dictie heb ik les gehad van Siska en de resterende jaren dictie van Astrid Sercu. Daarna had ik 4 jaar voordracht en drama van Astrid Sercu, Angelo Vercamp, Benedikte Crombez en Lara Taveirne. In het voorlaatste jaar had ik speltheater van Angelo en dramalab van Karolien Verscheure. Voor dit laatste jaar veranderde ik naar Kortemark. Speltheater van Veerle Holsteyns en dramalab van Karolien Verscheure.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Een uur of twee uren in de week waarin je even niet moet denken aan de realiteit. Het is heel ontspannend. Als 7-12 jarige was dit een leuke bezigheid tijdens de week om me in te leven in mijn creativiteit. Als kind is het leuk om in een andere wereld te kruipen met andere vriendjes. Vanaf het middelbaar bleven deze 2 uren heel ontspannend en ook stress ontlastend, even alleen maar hoeven focussen op toneel spelen. Doorheen deze jaren heb ik er ook leuke vrienden bijgekregen.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
De juiste uitspraak die je leert in de eerste jaren Woord komen erg goed van pas op school. Ook de zelfzekerheid die je krijgt in de lessen Woord helpt enorm bij presentaties op school.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Astrid, dankjewel om mijn eerste jaren Woord onvergetelijk te maken! Door jou vond ik mijn favoriete hobby, ook al was ik als jong meisje van 8 niet super sociaal in grote groepen (onze groep dictie was heel groot), toch zorgde jij ervoor dat ik het naar mijn zin had! Ik kreeg meer zelfzekerheid met de jaren en ik ben je daar heel dankbaar voor! Lara, dankjewel om, ondanks corona, er toch voor te zorgen dat we tijdens de lockdown leuke opdrachten kregen. Ik vond deze zo leuk! Soms verveelde ik me en dan kwam jij met een originele opdracht die mij toch nog genoeg vrijheid gaf om het iets van mezelf te maken. Ook al waren dit opdrachten, toch voelden ze niet als een verplichting! Ook dankjewel om tijdens de fysieke lessen altijd te luisteren naar wat wij te zeggen hadden. Als we met iets zaten, konden we altijd bij jou terecht en daar ben ik, en zeker ook de anderen van onze groep toen, zeer dankbaar voor! Angelo, dankjewel om mij in het eerste jaar voordracht zo goed op te vangen. Voor een eerstejaartje zijn veel zaken nieuw: nieuwe school, leerkrachten, vrienden en ook de lessen voordracht had ik voor het eerst. De groep was ook compleet anders, maar jij zorgde ervoor dat ik me er goed voelde. Het vierde jaar was mijn favoriet, we speelden de watersnoodramp in de jaren 50. Bedankt om onze groep zo goed te begeleiden en er een prachtig stuk van te maken! Je gaf mij en de anderen van de groep de kans om zelf onze rol te verzinnen en zelf veel in te brengen in het toneel. Dankjewel hiervoor en dankjewel voor de vele leuke jaren voordracht, drama en verteltheater!
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Een bewerkte versie van Shakespeare.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Als dit te combineren valt met school zou ik graag nog mijn hobby verderzetten.
Neemt deel aan: 
Theatervoorstelling 'ZOT ZIJN DOET WEL ZEER' - De Komedie CC De Spil op 31/05