Alt
Allewaert
Silke
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik startte in het tweede leerjaar met de lessen dictie. Als klein mondig meisje bij Shirley Sintobin legde ik het traject woord af in de lagere school. Mijn mama en papa vertelden me altijd dat ik een 'babbeltong' had. Gelukkig kon ik die in de lessen woord goed gebruiken! Toen ik mijn diploma woord had behaald van het lager, bestond er geen twijfel, ik ga verder in het middelbaar. Met superveel goesting en liefde voor mijn hobby begon ik bij Angelo Vercamp met de lessen dictie. Hij leerde me een goeie ademhaling en om goed te werken met je stem. Ik kreeg dan ook voordracht van Astrid Sercu, waar ik heel veel geleerd heb. Het tweede en derde middelbaar waren de lessen woord bij Angelo Vercamp en dictie bij Benedikte, als ik me het goed herinner. Maar om eerlijk te zijn, zijn dat niet mijn lievelingsjaren van mijn carrière woord in het middelbaar. Die startten in het vierde middelbaar. Toen we een vak mochten kiezen wat écht voor ons was. Ik ging voor verteltheater. Omdat ik uren kon praten en een aparte liefde heb voor teksten en verhalen. Dit avontuur begon met Lara Taveirne. Zij heeft me zo doen groeien en bloeien! Ik kom met de grootste glimlach op mijn gezicht naar de les. Ik heb ook lessen dramalab van Karolien Verscheure. Wat een interessante lessen! Er is niets leuker dan wat meer leren over de theaterwereld natuurlijk. Ik ben zo dankbaar voor al mijn leerkrachten woord, wat een toppers. Een voor een!
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Je leert de mooiste versie van jezelf kennen in woord. Het is alsof je een bloem bent en woord geeft je water om te groeien. Want je groeit enorm. Ga altijd met goesting naar de lessen en lees je teksten met liefde. Maar vooral: amuseer je op het podium! Het podium is zo een warme plek en je kan er echt jezelf zijn. Dus, leef je uit, wees gek, wees creatief en creëer de beste versie van jezelf! Alles kan in woord, je hoeft nergens bang voor te zijn want je bent vrij.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Ik voel me door woord super zelfzeker wanneer ik een presentatie moet geven op school of moet spreken voor een groep. Het geeft me zoveel zelfvertrouwen dat ik weet wat ik moet doen met een tekst en dat mijn uitspraak mooi is. Ik merk ook dat mijn theaterkennis enorm verrijkt is, wat erg helpt in de lessen Nederlands. Waar ik vooral dankbaar voor ben is dat ik meer gaan lezen ben. Ik weet ook veel beter welke auteurs voor mij zijn en welke niet.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP heeft een grote betekenis, ik ben vooral heel blij dat het bestaat voor alle kunstenaars die zichzelf daar kunnen zijn.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ik heb eigenlijk nooit aan opgeven gedacht, woord is altijd al mijn uitlaatklep geweest en tegelijk mijn grote liefde. Ik zou niet zonder kunnen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
De leerkrachten spelen een enorm grote rol omdat je op het podium eigenlijk volledig jezelf bent. Ik bedoel dat leerkrachten op school niet zien hoe je echt bent en leerkrachten binnen STAP wel. Omdat ze net zoals wij de passie delen voor een bepaalde kunstvorm en dat is al een band op zich. Terwijl je dan bezig bent in de les met teksten kan je je eigenheid helemaal loslaten en de leerkracht kan hierin sturen en verrijken.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Lieve Lara, ik zal jou en onze lessen zo enorm missen volgend jaar. Ik wil je bedanken om mijn eigenheid te omarmen en me altijd te laten stralen. Ik zal je nooit vergeten en de lessen verteltheater zijn mijn favoriete herinneringen. Deze jaren samen met jou hebben me zo warm gemaakt en een mooiere versie gemaakt van mezelf. Lieve Karolien, dankjewel om ons altijd zoveel bij te leren over de theaterwereld! Je straalt zoveel plezier uit tijdens de lessen en ik ben heel blij dat jij mijn leerkracht bent.
Maakte je vrienden op de academie?
Ja! Zoals ik al zei, de passie voor woord die je deelt vormt al een band apart. Om daar nog eens samen mee aan de slag te gaan vormt heel veel mooie vriendschappen.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Ik zal werken met een tekst uit een van mijn favoriete boeken, die ik zelf vertaal en breng in mijn eigen versie.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Adem diep in en uit en onthou dat zolang je plezier hebt op het podium, je voorstelling al geslaagd is.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik ga zeker en vast naar voorstellingen blijven gaan en nooit een kans laten liggen om op het podium te gaan stralen.
Neemt deel aan: 
Verteltheater 'THE CRYSTAL PALACE' - De Gulden Zonne Hooglede op 30/05