Alt
Hellin
Arthur
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik startte in het 2e leerjaar met muziekinitiatie, daarna wilde ik graag starten met piano, maar daarvoor moest ik toen nog een jaartje wachten. Mijn honger om muziek uit te voeren was te groot en daardoor zocht ik een ander instrument. Dit werd dan altsaxofoon. Piano bleef mij interesseren en daarom startte ik een jaar later met dit polyvalente instrument. Mijn leerkrachten zagen toen dat ik muziek op een andere manier benaderde en raadden mij daarom aan om vanaf de middelbare graad naar de jazz-pop-rockafdeling te gaan. Daar werd ik dan door goede leerkrachten (bijvoorbeeld Stefaan Debevere, topman op topniveau!) verder opgeleid tot de muzikant die ik vandaag ben.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Piano: polyvalent, solo, als begeleider, in groep. Saxofoon: warme duidelijke klank waarmee verschillende sferen gecreëerd kunnen worden.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Ik speel in verschillende bands en deze zijn een goede en leuke plaats om je kennis om te zetten in de praktijk en eens buiten de schoolse context.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP heeft mij veel kansen gegeven om van alles te proeven en zij hebben mij ook de mogelijkheid gegeven om mezelf verder te ontwikkelen in de muziek.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Er zijn wel momenten waarop je je instrument soms een beetje beu bent, maar gelukkig zijn er dan altijd fantastische leerkrachten die jouw liefde voor het instrument terug kunnen aanwakkeren en je terug goesting geven om ermee bezig te zijn.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Ik hoop stukken te kunnen brengen die niet enkel mijn persoonlijkheid weergeven, maar ook het publiek kunnen diverteren.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Vooral veel podiumervaring opdoen. Ga bijvoorbeeld met bandjes optreden, want met vrienden op het podium staan verlaagt de stress en is een mooie opstap om je ook alleen thuis en op je gemak te voelen voor een publiek.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik zal in bandjes blijven spelen en mijn eigen spelen verbeteren door naar grote voorbeelden te luisteren en proberen te begrijpen wat zij doen, hoe zij muziek zien en beleven en daaruit wil ik dan inspiratie halen om mezelf te verbeteren.
Neemt deel aan: 
Avondconcert JPR: zang, piano elektrische gitaar en altsaxofoon op 25/04