Alt
Declerck
Odile
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik heb als kleutertje 2 jaar gedanst in STAP. Verder heb ik vier jaar notenleer gevolgd met piano, maar hier ben ik mee gestopt. Ik ben begonnen met dictie in het 5de leerjaar bij Siska. Dan heb ik vijf jaar voordracht gevolgd bij Siska. En drie jaar dramalab bij Karolien en Gino. Nu zal ik 6 jaar toneel gevolgd hebben bij Karien, Angelo en Martine. Allemaal toppers!
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Het is het leukste uur in de week waar je volledig kan genieten. Je bent even een andere personage en je ontsnapt aan de echte wereld. Alles mag en je kan je fantasie de vrije loop laten. Het is zalig!
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Je leert om te spreken voor publiek. Je bent niet bang om op het podium te staan. Je kan, als je zou willen, ook meedoen met audities voor series en films (of als figurant meespelen) Je kan zoveel kanten uit.
Wat betekent de academie voor jou?
Toffe school waar ik veel tijd in heb doorgebracht. Telkens met ons zelfde groepje zijn we verdergegaan en hebben een mega toffe band gevormd.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
De voordracht lessen heb ik nu net voor mijn laatste jaar moeten stoppen, wat ik nog altijd mega jammer vind. Ik had geen tijd meer, omdat ik ook nog veel dans. Volledig stoppen zou ik nooit kunnen! De toneelles is echt mijn relax uurtje, waar ik volledig mezelf kan zijn.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Allemaal één voor één toppertjes! Ze hebben mij allemaal zoveel geleerd. Martine sluit dit jaar samen met ons af en het is wel een cool gevoel dat we haar laatste groepje zijn.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Siska, merci voor alles! Jij hebt echt heel veel gedaan voor mij en altijd gezorgd dat ik het beste uit mezelf kon halen en daarom heb ik ook zoveel van jou geleerd. Karolien, ik hou van je energie! Jij tovert altijd een lach op mijn gezicht. Martine, ik ben zo blij dat ik van jou les heb gekregen. Dan nog eens jouw laatste jaar zijn, dat is nog een extra cool gevoel. Bedankt om de laatste jaren zo leuk te maken! Ik hou van je lessen. Angelo/Karien/Gino, jullie waren ook allemaal echt toppertjes! Merci!
Maakte je vrienden op de academie?
Natuurlijk! Zalige vrienden die ik zeker nog zie buiten de toneellessen.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Zot zijn doet wel zeer, Hamlet van Shakespeare.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Zeker niet nodig! Geloof in jezelf!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Misschien wel eens meedoen in een productie? We zien wat de toekomst brengt.
Neemt deel aan: 
Theatervoorstelling 'ZOT ZIJN DOET WEL ZEER' - De Komedie CC De Spil op 31/05