Alt
Verscheure
Emma
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
In het 1ste leerjaar ben ik begonnen met notenleer. Dit kreeg ik van juffrouw Marian. Na 2 jaar notenleer kon ik beginnen met piano. Ik zit al vanaf mijn eerste jaar piano bij juffrouw Veronique en ik krijg nog altijd les van haar. In het eerste middelbaar kreeg ik dan samenspel van meester Geert en MCV, maar zijn naam herinner ik me niet meer. Na het 2de middelbaar was ik klaar met MCV. In het derde middelbaar ben ik dan naar de muziekles in Torhout gegaan en daar volg ik Improvisatie Live Elecktronics samen met piano.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik heb eens een uitprobeerdag gedaan en ik vond alle instrumenten te moeilijk om te bespelen of mijn ouders vonden ze te luid. Bij piano druk je op een toets en dan komt er al klank uit. Ik vind ook dat piano een enorm mooie klank heeft en je kan veel meer met een piano dan je denkt en dit vind ik wel leuk.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
In het 1ste en 2de middelbaar hadden we muzikale opvoeding en daar liep ik dan voor omdat ik alle noten kende en al piano kon spelen. Vaak krijg ik ook te horen hoeveel mensen er jaloers zijn dat ik piano speel en dat ze dit ook willen doen. Vaak vragen ze me om op een openbare piano te spelen (maar meestal ben ik te verlegen). Ik luister ook vaak op een andere manier naar muziek. Meestal als je luistert naar muziek, luister je naar de tekst en is de muziek maar achtergrond maar ik hoor echt verschillende instrumenten wat de muziek gewoon mooier maakt.
Wat betekent de academie voor jou?
Ik heb vaak gedacht om te stoppen met piano omdat het te druk werd voor school, maar toen begon ik piano als vrije tijd te bekijken. Ik ben enorm gegroeid in pianospelen en ik hoop dat iedereen dit doet zowel in muziek, dans als in woord. Het is tof om ernaar terug te kijken.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ja, ieder jaar dacht ik aan stoppen maar meestal hielpen mama en mijn rapport mij overtuigen om toch door te doen en nu sinds 2 jaar mijn vriend ook. Ze houden beiden van hoe ik speel.
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Nee, eigenlijk niet. Ik luister niet zo vaak klassieke muziek op de radio of op YouTube.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Mevrouw Veronique is er al heel mijn leven voor mij geweest. Ze luisterde vaak naar wat er gebeurd was met mij en zorgde ervoor dat ik weer positief de les uit ging. Ze heeft ook veel geduld wat je ook nodig hebt met mij. Ik vind haar een goede en echt een toffe leerkracht! Ik hoop dat ze dit nog lang zal doen.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Beste juffrouw Veronique, Ik wil je enorm bedanken voor alle mooie jaren die ik heb mogen meemaken met jou! Je was er voor me wanneer ik het echt moeilijk had en je luisterde altijd naar mij. Je hebt enorm veel geduld gehad met mij en ik wil je daar zo voor bedanken. Je hebt soms eens moeten roepen op mij maar dat was ook omdat het nodig was. Je bent de tofste leerkracht die ik ooit al heb gehad en ik zal je enorm missen! Echt super super bedankt! Liefs Emma Verscheure
Maakte je vrienden op de academie?
Nee niet meteen. De meesten kende ik al van op school en als ik iemand had leren kennen dan heb ik daar nu geen contact meer mee.
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
Ik heb niet een extreem toffe herinnering, maar ik maakte wel vaak plezier. Ik kon altijd lachen met iedereen en iedereen was ook vriendelijk. Ik hoop dat dit zo blijft in STAP.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Ik zal Infra 3 van Max Richter en ook Ballade no 1 van Nazim spelen.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Je moet gewoon diep in- en uitademen en dan komt alles goed. Niet al te veel denken aan publiek en aan jury, maar genieten! Denk dat je thuis speelt of met jouw leerkracht en als dit ook niet lukt, dan moet je denken dat het publiek geen kleren aan heeft of dat ze ook gewoon naar het toilet gaan zoals jij en dit kan misschien helpen om te kalmeren. Het is misschien raar, maar het helpt.
Ik denk dat ik niet echt iets ga doen met muziek hierna, maar ik denk dat ik wel nog af en toe eens piano zal spelen.
Neemt deel aan: 
Avondconcert fagot, trompet en piano op 11/05