Alt
De Borger
Marlies
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Mijn parcours voor regie begon drie jaar geleden bij Tom Ternest, waar ik ongelooflijk veel geleerd heb. Toen deed ik naast regie ook nog toneel en dramalab. Ik heb al een lang parcours afgelegd bij STAP en neem met spijt in het hart afscheid van deze mooie jaren.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
"Woord is een opleiding die heel vrij en open is. Niet alleen je blik op de theaterwereld opent, maar je kijk op de wereld ook. In deze opleiding speel, communiceer maar amuseer je je vooral. Je leert mensen kennen die in hetzelfde vak zitten dat jij misschien ooit wel wilt uitoefenen, wat heel erg interessant is. Het is dus een zeer dankbare en leerzame opleiding gevuld met warmte en plezier."
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Je leert kritisch kijken naar de wijde wereld maar ook de leefwereld rondom je. Aangezien we in de richting veel bezig zijn met maatschappelijke problemen en hoe we deze duidelijk kunnen maken door middel van kunst, leer je nadenken en omgaan met hoe de wereld in elkaar zit.
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Ik heb doorheen de jaren ongelooflijk veel interessante namen leren kennen. Door voorstellingen te gaan bekijken en op die manier geïnspireerd te geraken, maar zeker ook door de verhalen en informatie die doorgegeven werden door de leerkracht(en).
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Tom, ik heb het je misschien ooit wel al eens gezegd, maar door jou ben ik een passie gaan ontwikkelen. Een passie is iets dat niet veel mensen tegenwoordig vinden en ik had schrik nooit iets te vinden wat ik met heel mijn hart zou kunnen doen. Ik werd door jou en je werk geïnspireerd en ben beginnen werken aan iets dat ik hopelijk nog lang kan doen. Regisseren of het maken en bedenken vooral van kunst in de breedste zin is iets waar ik mij thuis en vrij in voel. Jij hebt mij gesteund door heel dit proces en mij steeds verder gepusht om het beste uit mezelf te halen. Daarvoor wil ik je 1000x bedanken!
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ?
Het zal een voorstelling worden die niet hoort binnen het klassieke plaatje van theater denk ik. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk op te zoeken en het onderste uit de kan te halen om een zo gevuld mogelijke performance te creëren rond vluchtelingen. Het niet meer anoniem maken en deze mensen een eigen stem geven is waar het om draait. Dit wordt gedaan door hun verhalen op een abstracte en kunstige manier naar voren te brengen, waardoor je met gemixte gevoelens de zaal zal verlaten en hopelijk wat meer stil zal staan bij de trajecten die deze mensen hebben moeten afleggen om de persoon te worden die ze vandaag zijn.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik zal toelatingsexamens doen in enkele conservatoria en hopelijk kan ik vanaf dan mijn leven en wereld verrijken met nog meer kunst.