Alt
Salembier
Iris
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ontdekte 3 jaar geleden per toeval via Facebook de nieuwe opleiding 'schrijven'. Ik ben daar direct op gesprongen omdat ik toen net gestart was met een blog. In het eerste jaar kregen we les van Lara Taveirne. Een heel boeiende, inspirerende madame die me toch wel op haar chaotische manier enorm heeft geïnspireerd. Dat eerste jaar waren we wel met te veel leerlingen (15), waardoor het voor haar waarschijnlijk niet evident was al die ingestuurde teksten bij te houden, te lezen ed. Vanaf het tweede jaar kregen we dan les van Hilde Vandermeeren, een schrijfster met een enorme palmares. Ook van haar heb ik vanuit haar professionele ervaring enorm veel bijgeleerd. Ik ben haar vooral dankbaar dat ze me altijd heeft gesteund en aangemoedigd.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Ja, ik schrijf een blog en ook voor mijn werk moet ik vaak teksten, mails schrijven.
Wat betekent de academie voor jou?
Ik ben héél blij dat ik die opleiding heb kunnen volgen en dankbaar dat STAP die aanbood. Het is een echte luxe om zo dicht bij mijn deur les te kunnen volgen bij professionele schrijvers.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Nee.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Leerling-leerkracht is een wederzijdse relatie. Beiden moeten in elkaar geloven. In mijn parcours (vooral in het tweede jaar) hebben we dat in onze lesgroep ondervonden, waardoor de leraar geen leraar kon zijn voor sommige leerlingen.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Ik ben hen dankbaar dat ze altijd in mij hebben geloofd.
Maakte je vrienden op de academie?
In dit laatste jaar zijn we allemaal aan een groot schrijfproject begonnen, dat schept wel een band. Na deze opleiding zal ik zeker nog verder contact opnemen met mijn medeleerlingen, ook om om te informeren hoe het verder loopt met hun project.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Mijn droom is om het boek dat ik in dit laatste jaar ben gestart, af te werken, en wie weet ook uit te geven.
Neemt deel aan: 
Schrijven in de hoofdschool op 2/06 om 20u