Alt
Verbrugge
Hannah
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
In het derde leerjaar heb ik mijn eerste les woord gevolg bij Benedikte Crombez, waarna ik haar de komende vier jaar als leerkracht heb gehad. In het middelbaar werd Siska Viaene mijn vaste leerkracht woord, maar ze was meer dan dat, ze is een echte vertrouwenspersoon geworden. Een jaartje heb ik ook les gekregen van Martine Geerinckx, waarbij ik grenzen leerde verleggen. De afgelopen drie jaar kregen we ook les van de eeuwig enthousiaste en lieve Karolien Verscheuren.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Een opleiding woord verruimt je geest, je leert anders naar de wereld kijken en gaat steeds nieuwe dingen ontdekken. Of je nu timide of eerder uitbundig bent, iedereen is welkom en wordt geaccepteerd om zijn/haar persoonlijkheid en gaat die ook steeds verder ontdekken en uitwerken. We leren van een eenvoudige tekst een waar spektakel maken, dit steeds onder begeleiding van verschillende fantastische leerkrachten die ons vanaf dag één meenemen op de boot richting succes en eigen overwinningen. STAP wordt een ware familie die voor altijd zijn stempel op ons heeft gedrukt.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Het geven van presentaties op school gaat voor mij niet gepaard met stress, omdat ik het gewend ben om voor een publiek te spelen. Ook komt het in de jeugdbeweging vaak van pas bij het uitleggen van een spel. We leren het woord te beheersen en duidelijk te spreken voor een groep zodat iedereen ons kan begrijpen.
Wat betekent de academie voor jou?
Als ik terugdenk aan mijn tijd in STAP, doe ik dat met een grote glimlach. Ik heb zoveel mooie momenten beleefd. Het parcours dat ik heb afgelegd, is lang en soms met struikelbrokken geweest, maar die werden steeds overwonnen en door iets positiefs vervangen. Ik leerde veel inspirerende mensen kennen die mijn kijk op de wereld hebben verruimd en de manier waarop ik mijn mening verwoord voor altijd hebben veranderd.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Gedurende mijn middelbaar heb ik meerdere malen gedacht aan stoppen met woord vanwege het vele schoolwerk. Mijn medestudenten en vooral mijn warme, lieve leerkrachten hebben mij over de streep getrokken om toch steeds te blijven doorzetten, ook wanneer dat moeilijk was. Ik ben hen hier eeuwig dankbaar voor. Ik heb zoveel mogen bijleren en ervaren.
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Er is geen podiumkunstenaar die er voor mij echt uitspringt. Wel heb ik een grote liefde ontdekt voor het theater door de lessen dramalab. Voor dit vak moeten we vier keer per jaar naar een toneelvoorstelling gaan kijken. Door dit 'verplicht' te doen, heb ik hier een liefde opgedaan en ga nu regelmatig, samen met mijn gezin, naar toneelvoorstellingen gaan kijken en we zullen dit de komende jaren zeker nog verder blijven doen!
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
De rol van de leerkrachten is enorm en wordt heel vaak nog onderschat. Ik heb steeds heel open en warme leerkrachten gehad waarbij ik het gevoel had hen echt te kunnen vertrouwen en vertelde hen ook vaak persoonlijke verhalen. Leerkrachten die motiveren en onze sterke kanten gaan opzoeken, daar gaan we ons echt voor gaan inzetten.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Allerliefste Siska, zes jaar lang heb je het met mij moeten uithouden. Ik wil jou uit de grond van mijn hart bedanken voor al jouw geduld, begrip, motivatie, ondersteuning op moeilijke momenten... kortom: om er altijd te zijn voor mij. Ik besef nog niet goed hoe vreemd het zal zijn om jou niet meer wekelijks te zien, het is zo'n gewoonte geworden, je was er gewoon altijd. Zes lange jaren waarin je mij hebt zien groeien tot wie ik ben vandaag. Mede dankzij jou ben ik geworden wie ik ben. De tijd is gevlogen en binnenkort is het tijd om afscheid te nemen, maar laat ons eerst nog genieten van de mooie tijd die ons nog te wachten staat. Als onze paden scheiden in juni is het geen 'vaarwel', maar een 'tot ziens'.
Maakte je vrienden op de academie?
Jazeker! We hebben heel lang samen op de planken gestaan, dat smeedt een duurzame band die met niets te vergelijken valt!
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Wij zullen verschillende herwerkte sprookjes brengen. Deze hebben een volledige make-over gekregen op alle mogelijke manieren. Zeker komen kijken!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Vermoedelijk zal ik mij de komende jaren vooral focussen op school, maar ik voel dat ik zeker nog niet klaar ben om de wereld van het woord los te laten.
Neemt deel aan: 
Verteltheater 'RAPONSJE' in De Schouw in Lichtervelde op 12/05 om 20u