Alt
Cool
Bo
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ging naar de muziekschool vanaf het kon. De eerste twee jaar had ik initiatielessen en daarna koos ik voor piano. Ik heb vrij veel leerkrachten gehad, waaronder Annemie Verhaeghe en Korneel Decae. Toch wel stiekem twee van mijn favorietjes. Maar elke leerkracht heeft een andere manier van leren, zo oefen je ook op verschillende manieren en voel je wat bij jou het beste past.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik koos het instrument omdat ik het in eerste instantie mooi vond. Ik had daarnaast ook een groot voordeel dat mijn mama piano speelde en mij zo kon helpen.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
De ‘kennis’ komt soms van pas op school, in de MO-lessen en esthetica bijvoorbeeld. Je ziet tegenwoordig ook veel vaker piano’s opduiken op openbare plaatsen. Dan is het ook leuk om daar even muziek te spelen.
Wat betekent de academie voor jou?
In de eerste jaren betekende STAP voor mij vooral veel plezier maken met vrienden. Ik ging naar de muziekschool voor mijn vrienden. Maar tijdens de jaren zijn er ook veel gestopt. Dan werd STAP eerder veel leren en beter worden.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Er zijn zeker momenten geweest waar ik het helemaal niet zo naar mijn zin had en dacht aan opgeven. Maar dan waren er leerkrachten en natuurlijk mijn ouders die mij overhaalden om door te zetten.
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Ludovico Einaudi is zeker een favoriet van mij. En misschien ook wel aan te raden tijdens het studeren voor school. ;)
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Leerkrachten spelen een belangrijke rol. Ze geven je motivatie en leren je zo veel bij.
Maakte je vrienden op de academie?
Ik maakte wel wat vrienden in de muziekschool. Jammer genoeg zijn er heel veel gestopt onderweg. Gelukkig heb ik met velen nog contact!
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Ik heb zelf vaak podiumstress. Het beste middeltje is goed ademen en rustig blijven. Probeer gewoon te genieten op het podium!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik wil gewoon blijven plezier hebben tijdens het muziek maken. Ik wil vooral anderen blij maken met de muziek die ik speel.
Neemt deel aan: 
Avondconcert piano, eufonium, trompet en fagot op 28/04