Alt
Kindt
Klara
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Toen mijn ouders naar Beveren kwamen wonen en mijn broer al op de academie zat bij Siska Viaene, had ik ongelofelijk veel zin om eraan te beginnen. Ik startte toen ook in Beveren rond de leeftijd van 7. Siska en Astrid Sercu namen mij mee door de wereld van de woordkunst. Ik heb aan dit kleine wijkschooltje in Beveren enorm veel leuke herinneringen. Later ging ik dan les volgen in Lichtervelde, alweer bij Siska Viaene. Karolien Verscheure kwam er dan bij voor dramalab. Ik heb hele mooie momenten beleefd. Met een klein beetje spijt in mijn hart zal dit mijn laatste podiumoptreden zijn voor STAP. Ik vond het fijn om aan vrienden en familie te tonen waar we een heel jaar aan gewerkt hadden.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Iedereen aan wie ik vertel dat ik Woord doe, denkt dat dit super saai is. Maar dat is helemaal niet zo. Ja, je moet teksten vanbuiten leren en op je uitspraak letten, maar ik leerde veel meer dan dat. Ik durf mijn mening te uiten, ik kan voor een publiek praten zonder al te veel problemen en het is gewoon ook leuk. We zaten ik kleine groepjes en leerden elkaar door de jaren heel goed kennen.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Ja, op school komt dit vaak van pas als je bijvoorbeeld een presentatie geeft, een rollenspel speelt, moet voorlezen of spreken voor de leerlingenraad en nog zoveel meer.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP was fun, ik kwam graag naar STAP. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik moest komen. Ik heb hier veel geleerd.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Nee, ik heb nooit echt gedacht aan stoppen. Toneelspelen vind ik superleuk, ook de groep is leuk. Als ze ergens op het idee komen om toneel te spelen, wil ik altijd wel meedoen. Zo heb ik aan een toneel meegedaan 'Moestuinistan' van het jeugdatelier De Durvertjes.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
De leerkrachten zijn niet echt leerkrachten. Ze helpen jou met teksten voorbereiden en met uitspraak, maar je kan hen ook alles vertellen. Zo heb ik van Siska heel veel les gehad (ik denk wel een jaar of acht) en ik heb nooit het gevoel gehad dat het saai was of een herhaling van vroeger.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Siska, Astrid, Karolien, jullie waren top! Ik heb genoten van elk uur dat ik bij jullie aanwezig was. Ik zal jullie wel missen.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Een verrassing, kom maar allemaal kijken.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Blijven ademen en vooral genieten.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik zou graag deel uitmaken van een toneelgroep.
Neemt deel aan: 
Verteltheater 'RAPONSJE' in De Schouw in Lichtervelde op 12/05 om 20u