Alt
Comyn
Bram
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ben gestart in de richting Woord toen ik 7 jaar was. Mijn eerste jaar was bij Shirley en dan heb ik nog 2 jaar les gehad van juffrouw Benedicte. Daarna kreeg ik les van Karien en Astrid voor een aantal jaar om dan in de open armen van Martine en Karolien terecht te komen. STAP en de richting Woord hebben me zoveel gegeven in de afgelopen jaren en dankzij de leerkrachten sta ik waar ik nu sta.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
In eerste instantie leer je de taal meester worden om in de jaren erna te gaan spelen met hoe taal en emotie één vloeiend geheel worden in het lichaam van de acteur, toneelspeler, verteller, performer...
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Ik ben actief als monitor bij Kazou. Daar komt acteren wel vaker aan bod en zo kan ik blijven doen wat ik al altijd graag doe. Ook het duidelijk en goed kunnen communiceren in de standaardtaal helpt me in vele situaties, vaak waar een generatiekloof is.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP betekent voor mij vrienden maken en samen met hen een band van vertrouwen vormen tijdens de lessen. Ik heb me slechts op weinig plekken zo thuis gevoeld als tijdens de lessen in STAP en heb er dan ook vele mooie herinneringen aan.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ik heb nooit aan opgeven gedacht binnen STAP. De opleiding leek voor mij geen verplichting, maar een geschenk en ik ben altijd enorm blij geweest dat ik naar de les mocht.
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Ik heb veel prachtige toneelervaringen opgedaan dankzij het vak Dramalab bij Karolien. Afgelopen jaar wist Annelies Van Hullebusch mij te raken dankzij haar voorstellingen. Zo zijn er wel talloze voorbeelden, te veel om op te noemen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Mijn leerkrachten zijn altijd als gidsen geweest tijdens de zovele jaren. Ze stonden altijd open voor suggesties en een goede babbel. De verhouding tussen de leerkrachten en de groep was steeds zeer familiaal en ik heb me altijd zeer welkom gevoeld.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Dit is een boodschap aan al mijn leerkrachten: Een welgemeende dankjewel voor het vormen van mijn kunsten! Ik zal jullie nooit vergeten, omdat jullie mij naast leren spelen ook inspiratie gaven om een goed mens te zijn. Zoveel levenswijsheid binnen één vakgroep heb ik nog nergens gezien en wat jullie voor mij betekenden, dat wil ik later ook voor iemand anders gaan zijn.
Maakte je vrienden op de academie?
Ik heb heel, maar dan ook heel veel vrienden leren kennen aan de academie. Het was me een grote eer om samen met hen de reis doorheen de tijd en teksten te maken.
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
Goh, waar te beginnen? Zoveel mooie herinneringen, zoveel mooie mensen... Ik kan maar moeilijk kiezen, maar wat me het beste bijblijft, zijn de gezellige lessen bij Karien op zaterdagmorgen. De sfeer na de laatste les was moeilijk te vatten, want we waren nog zo jong en we wisten amper wat ons nog te wachten stond, maar dankzij haar waren we meer dan optimaal voorbereid.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Samen met mijn groep bij Martine brengen wij Donderdag van Pepijn Lievens.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Wees jezelf, er bestaat geen mooier personage. Oh, en niet te veel brains ;) laat je fantasie de vrije loop!
Neemt deel aan: 
Theatervoorstelling 'DONDERDAG' in De Komedie CC De Spil op 10/05 om 20u