Alt
van den Hurk
Lisa
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik startte in het derde leerjaar met dictie. Ik kreeg een aantal jaar les van Siska Viaene en daarna van Astrid Sercu. Vanaf het 1e middelbaar deed ik toneel en voordracht en ik kreeg les van Veerle, Astrid, Lara en Greet. In het 4e middelbaar deed ik performance, verteltheater en dramalab bij Veerle en Karolien.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Veel plezier, veel kansen om jezelf te tonen en zelf je inbreng te leveren. Het is een prachtige hobby om je eigen kennen en kunnen te uiten, zeker voor mensen die graag op een podium staan en graag vertellen.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Voor spreekbeurten op school kan het helpen.
Wat betekent de academie voor jou?
Ik vond de lessen gewoon leuk omdat ik mezelf kon uitleven met mijn vrienden. En ik heb ook veel geleerd van mijn leerkrachten.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ik vond de kick van op een podium staan gewoon zalig..
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Niet echt eigenlijk, ik zie het vooral als een hobby en hecht niet veel belang aan het leren kennen van toneelmakers en artiesten.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Ik heb veel prachtige tips gekregen van leerkrachten die me tot vandaag bijgebleven zijn. Ook hebben ze me altijd gesteund en gaven ze veel positieve commentaar.
Maakte je vrienden op de academie?
Ja, eigenlijk echt wel. Er zijn veel mensen die ik wel al eens gezien had, maar waar ik nooit tegen gepraat zou hebben als ik geen toneel deed met hen.
Dat ik in het eindtoneel in het zesde leerjaar mocht beginnen. Ik moest als eerste het podium op en begon zo de voorstelling. Een angstaanjagend maar memorabel moment.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Eerst speel ik in een toneelstuk over 5 oude mensjes die niet willen sterven. Tijdens mijn andere performance breng ik een voorstelling over de ruimte.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Goed beseffen dat je met je twee voeten op het podium staat. Beseffen dat mensen naar jou kijken omdat ze willen, omdat ze gefascineerd zijn door jouw toneel. Genieten van het moment en er niet tegenop kijken. Beseffen dat mensen nieuwsgierig zijn naar jou.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik denk niet dat ik mijn toneelcarrière nog zal voortzetten, maar wie weet, misschien kom ik later in een amateurgezelschap terecht of zo.