Alt
Eeckhout
Renée
Studierichting 
Muziek
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Het begon in het eerste en tweede leerjaar met muziekinitiatie. Daar maakte ik kennis met muziek en toneel. Voor mij was het al snel duidelijk dat ik met beide zou verdergaan. In het derde leerjaar begon ik met notenleer en piano. Doorheen de jaren werd notenleer AMC, maar beiden zijn een afgerond deel van mijn muzikaal traject. Daarnaast was ik ook begonnen met toneel. Daar groeide mijn liefde voor het podium, die nog steeds aan het groeien is. Ik kreeg van verschillende leerkrachten les en ik zal deze altijd dankbaar zijn voor de mooie jaren bij STAP. Ze hebben me veel bijgeleerd en vormden ook een stukje van wie ik nu ben.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik koos voor piano, omdat mijn mama dit vroeger ook deed. Het was redelijk vanzelfsprekend dat ik piano ging spelen. Ik vind het een zeer mooi instrument en heb nog nooit spijt gehad dat ik begonnen ben met piano.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Tijdens de eerste vier jaar Woord leer je vooral de basis. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je mooi praat en articuleert of hoe je het best op een podium staat. Je mag veel improviseren, maar soms moet je ook eens een tekst vanbuiten leren. Daarna volgen vier jaren vol met improvisatie. Je leert alle emoties op een juiste manier uitdrukken en leert verschillende personages spelen. Dan begint het echte werk. Je krijgt een script en zet deze in scène. Ik vind de laatste twee jaar de leerrijkste, omdat je hier echt te weten komt hoe een toneelstuk tot stand komt.
Wat betekent de academie voor jou?
Ik kijk met veel liefde terug naar mijn periode bij STAP. Ik heb er nieuwe vrienden gemaakt, veel bijgeleerd en heel veel plezier beleefd.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Op deze manier wil ik al mijn leerkrachten van de afgelopen twaalf jaar bedanken. Ze waren een meerwaarde in mijn leven. Ik weet dat ik niet elk jaar even enthousiast was, maar dankzij hen ben ik toch altijd blijven verdergaan. Bedankt hiervoor!
Neemt deel aan: 
Theatervoorstelling 'DONDERDAG' in De Komedie CC De Spil op 10/05 om 20u
Theatervoorstelling 'ROSALIE NIEMAND' in De Komedie in CC De Spil op 13/05 om 20u
Koffieconcert gitaar, piano, klarinet en zang op 27/04