Alt
Verdonck
Arend
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik startte op 8-jarige leeftijd met muziekinitiatie. Ik had één jaar gemist, maar kon toch dankzij dat ene jaar muziekinitiatie al in het derde leerjaar met gitaar beginnen. Tijdens mijn eerste jaar, kreeg ik les van Bert Lietaert en daarna 3 jaar van Frank Duyvejonck. Ten slotte heb ik 6 jaar van Ann Vanoverschelde les gekregen. Notenleer had ik eerst van Marian Deboutte en daarna volgde ik AMC bij Hilde Dumoulin. Samenspel had ik eerst van Beatrijs Vankersschaever, daarna van Joke Debel en nu van Bram Lefèvre.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Eerst en vooral omdat ik gitaar natuurlijk mooi vind, maar ook omdat het een zeer veelzijdig instrument is. Je kan er van klassiek tot rock op spelen. Veel werken voor andere instrumenten worden ook gearrangeerd voor gitaar, dus je kan er heel veel mee doen.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
De lessen esthetica zijn een pak makkelijker, omdat je al gewend bent muziek te analyseren. Ook zou ik zeggen dat je nog meer kan genieten van een concert, omdat je het werk erachter kent. Overigens leer je doorheen de jaren veel mooie muziek kennen waarmee je misschien nooit in contact mee zou zijn gekomen.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP is een plaats waar je zonder al te veel stress dingen kan bijleren, van muziek kan genieten en vrienden kan maken.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ik heb nooit aan opgeven gedacht.
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Ik heb zeer veel muziek leren kennen. Wel heb ik geen specifieke componist die me inspireert, ze zijn allemaal zeer goed.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Mijn leerkrachten hebben me geholpen door de juiste muziek te geven en natuurlijk te helpen die muziek te spelen. Ze gaven altijd positieve en opbouwende kritiek, zelfs al was je zelf helemaal niet tevreden over wat je had gepresteerd. Mijn leerkrachten geloofden in mij en prikkelden mijn interesse en hebben zo geholpen om mij te maken tot wie ik nu ben.
Maakte je vrienden op de academie?
Zeker, samenspel en notenleer zijn daarvoor de beste opties. In samenspel maak je snel vrienden en op weekend mag je dan 3 dagen met die vrienden spenderen.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Etude simple 17 van Leo Brouwer en Sergio's Saga van Stefaan Baert
Neemt deel aan: 
Aperitiefconcert gitaar, piano en ensemble op 30/04