Alt
Cornette
Louise
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ben gestart in het derde leerjaar met klarinetles. Ik heb in die jaren 3 verschillende leerkrachten gehad. Ik ben begonnen bij Katrien Noël, daarna heb ik een jaartje les gehad van Annick en ik heb nu al sinds het tweede middelbaar les van Lies.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik koos voor klarinet omdat dit een instrument is dat niet zo heel veel voorkomt. Ik was op een instrumentenbeurs en dit instrument sprak me direct aan. Ik heb daarna eens mogen proberen blazen en het lukte. Ze vertelden mij daar dat het een wonder was dat er klank uit kwam en het voelde heel goed en leuk dus hierdoor heb ik voor klarinet gekozen.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP is voor mij een uitlaatklep. Als ik mij niet zo goed voel, dan speel ik klarinet en ik kan hier al mijn gevoelens in kwijt. Als ik klarinet speel voel ik mij goed.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ja, in het eerste en tweede middelbaar heb ik vaak gezegd dat ik ging stoppen. Ik had het helemaal gehad met klarinet spelen. Mijn leerkracht Lies vertelde mij dat ik niet moest stoppen en dat ik talent heb, maar dit wist ik niet zo zeker. Ik heb toen een eigen klarinet gekocht en hierdoor vond ik wel de kracht om verder te doen en ik ben nog altijd zeer blij dat ik toch niet ben gestopt, want nu speel ik nog altijd met veel plezier.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Lies is niet zomaar een leerkracht voor mij, maar een echte vriendin. Ze heeft me heel goed geholpen toen ik overwoog om te stoppen en dit heeft een goede band gecreëerd . Ze heeft voor mij ook een stukje gezocht dat ik heb gespeeld op de begrafenis van mijn oma en dit vond ik superlief van haar. Ik kan echt alles zeggen tegen Lies en ze is er altijd voor mij. Ze stelt mij ook altijd op mij gemak als het even minder gaat.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Ik wil graag een boodschap sturen naar mijn allereerste klarinetleerkracht, Katrien Noël. Ik wil haar heel graag bedanken om mij klarinet aan te leren en geduld te hebben met mij.
Maakte je vrienden op de academie?
Ik had een vriendin, Celien die 1 jaar ouder was dan mij, maar ze is vorig jaar gestopt. En de andere leerlingen verschillen 4 à 5 jaar met mij, maar ik kan wel heel goed lachen met hen.
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
In mijn eerste klarinetles deed ik mijn klarinet in mijn koffer, maar ik vergat de rits toe de doen en ik pakte mijn klarinet koffer en alle stukjes van mijn klarinet vielen op de grond.. gelukkig was hij niet kapot.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Ik speel Impressions for clarinet van Bert Appermont in mijn eerste deel.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Ik heb ook altijd veel stress. Bij mij helpen ademhalingsoefeningen wel.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik speel in de harmonie van Koolskamp en amuseer mij daar wel echt. Dus ik zou graag daar verder spelen de komende jaren zodat ik nog bezig ben met mijn klarinet.
Neemt deel aan: 
Koffieconcert altsaxofoon, gitaar, piano, altviool, klarinet en viool op 30/04