Alt
Vandewalle
Robin
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik startte met dictie toen ik acht jaar was en in het derde leerjaar zat. Toen ik twaalf was, deed ik Voordracht en Drama en daarna moest ik kiezen of ik wou verder doen in Drama of Voordracht, maar ik heb gekozen voor Drama, toneelspelen dus.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Het is een manier om je te tonen aan een publiek op een andere manier, je kan eens een ander personage spelen, en je kan je creatief uiten in de toneelstukken.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Ik vind het leuk wanneer ik kan zeggen dat ik toneel doe. Ik sta ook creatiever in het leven en heb ook geen schrik meer om voor een publiek te staan. Zo heb ik nooit stress wanneer ik een spreekbeurt moet geven.
Wat betekent de academie voor jou?
Het was een lange periode, maar die heeft toch snel voorbij gegaan. Ik vond het wel altijd jammer dat ik nooit een toneel voor mijn ouders hebben kunnen spelen. Zij weten namelijk niet wat ik allemaal kan. Nu zullen ze het wel zien tijdens mijn Point Final!, maar daarvoor hebben ze nog niets gezien.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Neen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
De leraar is belangrijk, hij heeft je tips over hoe je het moet doen. Wanneer het klikt is dit het tofst om dan naar de les te gaan.
Maakte je vrienden op de academie?
Ja, ik heb nieuwe vrienden gemaakt.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Een toneelstuk dat zich afspeelt in een eetkamer.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Doe gewoon wat je geoefend hebt en geniet ervan, je hoeft niet echt naar het publiek te kijken maar net een beetje boven het publiek.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik zou misschien graag meedoen in een toneelvereniging, zo een lokale groep.