Alt
De Borger
Marlies
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ben begonnen bij Astrid Sercu met dictie zoals dat toen heette en heb een zevental jaren les gevolgd bij haar. Hierna kwam drama erbij wat gegeven werd door de magnifieke Carine Cobbe. Dit vak werd later dan weer overgenomen en veranderd van benaming door Martine Geerinckx waar ik ongelooflijk veel van heb geleerd! Daarnaast hadden we dramalab waar er steeds heel erg veel vrijheid en openheid te vinden was. Dit werd gegeven door Gino Debeyne, die mij ook heel erg geïnspireerd heeft. In mijn laatste jaar ben ik overgeschakeld naar de klas van Karolien Verscheure door mijn mooie Denemarken avontuur. Daartussen heb ik nog enkele extra vakken uitgeprobeerd. Als eerste deed ik een jaar performance bij Karlijn Sileghem, zij was een groot voorbeeld voor mij en ze inspireerde mij. En nu doe ik nog steeds regie bij Tom Ternest. Door Tom en zijn vak heb ik mijn passie en mezelf een beetje meer ontdekt en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Ik heb ongelooflijk veel bijgeleerd in deze lessen.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Een opleiding woord is meer dan theater spelen alleen. Je leert jezelf ontdekken en openstellen. Het verlegt je grenzen beetje bij beetje en laat je openbloeien tot een prachtig persoon. In dit proces word je goed ondersteund door bekwame en gemotiveerde leerkrachten. Ik zou het iedereen aanraden een opleiding woord te volgen, de wereld zou een mooiere plek zijn.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Ik heb al vaak kunnen terugvallen op deze lessen. Dit gaat van kleine dingen tot belangrijke situaties. Bijvoorbeeld spelletjes zoals times up en bepaalde quizzen gaan opeens veel makkelijker! Maar het heeft zeker ook een grote invloed op de rest van je leven. Het vormt je tot wie je bent en het is makkelijker om contacten te leggen en je open te stellen naar anderen.
Wat betekent de academie voor jou?
Ik ben STAP ongelooflijk dankbaar voor alles wat het mij geboden heeft. Zonder deze opleiding en school was ik niet wie ik nu ben. Deze plek bracht een warm en levendig gevoel en het gaat zeer vreemd aanvoelen om dit af te moeten sluiten.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ik heb nooit gedacht aan opgeven en dat is omdat ik mij zo ongelooflijk thuis voelde altijd en overal. Ik kan wel zeggen dat dit de enige hobby is dat ik zo lang heb volgehouden. Dat wilt, denk ik, ook al heel veel zeggen over de waarde van toneel en alles errond in mijn leven.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Zij speelden en spelen een heel grote rol in mijn leven. Door hun passie is de mijne ook aangewakkerd. Ik heb altijd erg opgekeken naar eenieder van hun en ze hebben ons allen op een toffe en open manier in een heel uitzonderlijk verhaal meegepakt.
Maakte je vrienden op de academie?
Ik heb heel bijzondere mensen leren kennen op de academie waar ik heel erg blij om ben! Sommigen van hen zal ik zeker nog mijn leven lang kennen en er misschien zelfs ooit mee samenwerken.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
We brengen een stuk over een ongelooflijke madam, genaamd Rosalie Niemand. Het is een gevarieerd en mooi stuk waar veel pakkende en herkenbare momenten in te zien zijn.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Haal diep adem en stap de spotlights in. Geniet vooral van het moment, want het is zo weer over. Als je echt niet van de stress afgeraakt en het neemt de overhand, dan kan meditatie echt goed helpen.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik ga waarschijnlijk naar een school in Denemarken om mij meer te verdiepen in het creëren van kunstprojecten en theater en beeldende kunst. Daarna zou ik ook graag een opleiding volgen maar ik heb nog geen idee waar.
Neemt deel aan: 
Theatervoorstelling 'ROSALIE NIEMAND' in De Komedie in CC De Spil op 13/05 om 20u