Alt
Verhaege
Hanne
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik begon mijn muziekcarrière met 2 jaar initiatie. Daarna volgde ik notenleer en klarinetles in de muziekschool van Diksmuide. Ik ben naar STAP verhuisd toen ik naar het eerste middelbaar ging, en had toen AMC van Hilde Dumoulin en klarinet van Hilde Balcaen. Nu heb ik les van Koen Coppé voor het klein ensemble, Hilde Balcaen voor klarinet en Katrien Noël voor basklarinet.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik heb voor klarinet gekozen omdat mijn opa ook klarinet speelt en omdat ik het een prachtig instrument vind. Ik vind het nog steeds super dat we soms samen kunnen spelen.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Niet alles lukt vanaf het eerste moment. Hoe ouder je wordt, hoe meer doorzettingsvermogen je krijgt. Een moeilijk momentje mag er niet voor zorgen dat je aan opgeven denkt. Je leert dat kritiek niet altijd negatief is, maar dat je daardoor de volgende keer beter kan doen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Met Hilde en Katrien als leerkrachten klarinet en bas ben ik écht met mijn 'gat in de boter' gevallen. Zowel in als naast de lessen zijn het toppers. Ze wisten me steeds te motiveren om te blijven spelen en gaven me steeds moeilijkere stukken waardoor ik steeds meer zin kreeg om te oefenen. Na enkele lessen weten ze welke genres je meer liggen en dan ben je automatisch meer geneigd om gemotiveerder te oefenen.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Ik heb zelf ook moeten leren om met podiumstress om te gaan, en mijn tip is dan ook: hoe meer je op een podium zal staan, hoe beter je met de stress zal omgaan. Succes!
Neemt deel aan: 
Koffieconcert gitaar, piano, klarinet en zang op 27/04