Alt
Nevejan
Astrid
Studierichting 
Muziek
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Op mijn vijf jaar ben ik begonnen met vioolinitiatie. Een jaar later begon ik ook met muziekinitiatie. In datzelfde jaar startte ik met danslessen, deze heb ik gevolgd tot en met het zesde leerjaar. In het derde leerjaar ging ik naar de notenleer en ben ik gestart in de dictie. In dat jaar werd ik ook lid van het jeugdkoor van STAP, dat een jaar later Schwoeng! werd. Vervolgens ben ik pianolessen beginnen nemen in het vijfde leerjaar. Dertien jaar nadat ik in de muziekschool begonnen ben, loopt mijn parcours hier nu bijna ten einde.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Toen ik net genoeg woordenschat ontwikkeld had om in zinnen te praten, zag ik ooit eens een orkest op tv. Ik zei meteen dat ik ook ooit viool wou spelen in zo’n orkest. Piano ben ik later begonnen. Er stond reeds een piano bij ons thuis, mijn broer en zus volgden lessen aan STAP. Vandaar mijn keuze.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Je leert écht spreken. Je gebruikt een verzorgde taal, je leert de taal te beheersen en je ziet hoe je gevoelens kunt uitdrukken. Naast het theoretische aspect leer je ook jezelf op verschillende manieren kennen. Dit alles en nog zoveel meer. Een opleiding Woord komt op zoveel verschillende vlakken in het dagelijkse leven van pas. Ik heb leren spreken voor publiek en dit komt van pas tijdens het geven van presentaties. Ook op mondelinge examens bijvoorbeeld, kan ik me steeds goed verwoorden.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP is een tweede thuis geworden door de jaren heen. Ik ben er opgegroeid en opengebloeid. STAP heeft me mijn grenzen leren verleggen, mij leren doorzetten als het even moeilijk was, maar heeft me vooral mezelf leren ontdekken. Ik kom er ondertussen bijna elke dag en heb er een aantal van mijn beste vrienden leren kennen. STAP heeft me veel mooie ervaringen en herinneringen gegeven.
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Jazeker! Alle vakken die ik in STAP gevolgd heb, hebben mijn kijk op de wereld verbreed. Ze hebben me aangezet om zelf ook meer research te doen naar bepaalde componisten en auteurs. Zo leer ik geregeld nieuwe artiesten kennen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Leerkrachten in STAP zijn veel meer dan gewoon leerkrachten. Je creëert echte banden met hen. Ze zijn er voor je en bieden een luisterend oor als dat even nodig is. Bij deze ook een welgemeende dikke dankjewel aan al mijn leerkrachten!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik zou graag in de mate van het mogelijke mijn hobby’s onderhouden. Wie weet speel ik volgend jaar mee in een symfonisch orkest, of zal ik in een amateurgezelschap treden.
Neemt deel aan: 
Avondconcert cello, viool, piano en dwarsfluit op 5/05
Verteltheater 'HEIMAT' in De Gulden Zonne in Hooglede op 31/05 om 20u