Alt
Llusha
Luna
Studierichting 
Muziek
Ensemble
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik begon aan mijn STAP-avontuur toen ik in het 2e leerjaar zat. Voor ik een keuze moest maken welk instrument ik wilde spelen, volgde ik 2 jaar AMV bij juffrouw Martine. Ik koos voor dwarsfluit en kreeg les van Els Dedecker, die nu nog steeds mijn leerkracht is. Samen met de dwarsfluitlessen had ik nog AMV van juffrouw Marian Deboutte en later AMC van Hilde Dumoulin. Ik kreeg ook les samenspel bij Koen Coppé na een tijdje dwarsfluit te hebben gespeeld. Samen met mijn vriendinnen vormden we een dwarsfluit-ensemble. Toen mijn AMV/AMC-traject eindigde, kon ik me focussen op dwarsfluit en samenspel, wat nu stilletjes aan aan een eind komt…
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik ontdekte dat mijn tante vroeger dwarsfluit speelde en dat ze die nog had liggen op zolder. Ze gaf hem aan mij en ik was meteen verkocht. Ik vond het een super mooi en speciaal instrument en wilde het uitproberen.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Mijn muziekopleiding heeft me geleerd om makkelijker muziek te interpreteren, te lezen en mijn kennis toe te passen bij nieuwe instrumenten. Ik heb ook veel verschillende genres van muziek leren appreciëren en geniet dagelijks van een brede waaier aan genres.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP brengt nu al nostalgische herinneringen naar boven voor mij. Hoe ik hier al die jaren geleden ben binnengekomen als een klein meisje en nu al afstudeer, is te gek voor woorden. Ik heb zeker en vast genoten van mijn jaren in STAP, ik heb er vele vrienden gemaakt en zeer veel leuke dingen beleefd.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Iedereen ervaart wel eens een tegenslag; het gaat wat minder, het lijkt alsof je geen vooruitgang maakt, je hebt even geen motivatie. Ik heb dit zeker en vast ook ervaren, maar ik ben blijven doorzetten om talrijke redenen: mijn vrienden in STAP, mijn leerkrachten, mijn eigen doorzettingsvermogen,…
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Vroeger was klassieke muziek zeker geen genre dat ik boven andere genres zou nemen, maar nu kan ik er echt van genieten. Hier is mijn Spotify-lijstje met mijn favoriete klassieke muziek met wat pit in: https://open.spotify.com/playlist/45yEbL7e93ApV9gngNrSAC?si=SlXdWqA7QGKKYO0waL8shw.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Mijn leerkracht dwarsfluit, Els Dedecker, heeft me door dik en dun bijgestaan en me gemotiveerd het beste in mezelf naar boven te halen. Ze deed me inzien dat er talent in mij verborgen zat en hielp me het zo goed mogelijk naar boven te halen. Zonder zo’n leerkracht die zich gemotiveerd, lief en positief inzet, zou ik er nooit geraakt zijn. Mijn leerkracht samenspel, Koen Coppé, gaf me veel speelplezier en maakte iedere les leuk en interessant. Het was altijd super leuk om naar de les te gaan en ook hij hielp me het beste in mezelf naar boven te halen.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Els, het was een waar plezier om les te krijgen van jou en ik zal het zeker missen! Bedankt voor al die jaren aan kennis en plezier! Koen, elke les bij jou bracht me aan het lachen, het was echt leuk jou als leerkracht gehad te hebben!
Maakte je vrienden op de academie?
Ja! STAP is een perfecte plaats om vriendschappen te sluiten. Zeer veel van mijn vrienden leerde ik kennen door de academie en zo kon ik hen later beter leren kennen met STAP als een gemeenschappelijke hobby.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
De eerste 2 stukken van Concerto III ‘Il Cardellino’ van Antonio Vivaldi, de derde étude van Thomas en I en II van het plichtwerk Idée-Fixe van Roland Smeets.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Gewoon goed in- en uitademen en van zodra je het podium oploopt een knop omdraaien en denken dat je niet meer dan je best kan doen.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik heb nog niet echt een plan voor later, maar ik zal er zeker voor zorgen dat ik dwarsfluit blijf spelen en oefenen en ik zal zeker nog naar concerten gaan kijken.
Neemt deel aan: 
Koffieconcert piano, ensemble, orkestslagwerk en blaaskwintet op 4/05