Alt
Debels
Marith
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ben bij STAP begonnen toen ik vijf jaar was met muziekinitiatie van juf Gwen. In het derde leerjaar volgde ik mijn eerste les AMV van juf Linda. In de drie daaropvolgende jaren kreeg ik ook les van meester Bart, juf Tine en juf Tine C. Ik volgde ook zodra ik kon les dwarsfluit bij Sylvie Bruneel. In het middelbaar volgde ik drie jaar AMC, twee jaar bij Hilde D. en één jaar bij Tom D. Ik volgde ook twee jaar samenspel bij Luc N. maar de laatste vier jaar koos ik voor klein ensemble bij Koen Coppé samen met Hanne (klarinet), Jitse (hobo), Yoran (fagot) en Wout (hoorn).
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik heb voor dwarsfluit gekozen omdat mijn nicht en mijn tante ook dit instrument bespelen. Ik speel ook op het instrument van mijn tante. Zij heeft mij ook geholpen tijdens het oefenen in het begin.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Dankzij de lessen AMC is het makkelijker om op school de lessen over kunststromingen te begrijpen. Ik heb ook andere muziekstijlen leren kennen en waarderen.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Door mijn perfectionisme en mijn podiumstress was het weleens vaker moeilijk om door te zetten, maar dankzij mijn ouders en Sylvie bleef ik gaan. Ook dit jaar was het meer dan eens moeilijk, maar ik zou het erg jammer vinden als ik in mijn laatste jaar zou stoppen en mijn diploma niet zou halen.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Ik wil Sylvie Bruneel graag bedanken voor de afgelopen tien jaar dwarsfluitles. Ze heeft mij een prachtig instrument leren bespelen en prachtige werken laten brengen. Daar ben ik haar erg dankbaar voor, want zonder haar zou ik hier nu niet staan.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik wil mij eerst graag focussen op school, maar ik wil daarna graag nog piano en/of viool leren spelen.
Neemt deel aan: 
Avondconcert piano, fluit, ritmisch slagwerk en ensemble op 3/05