Alt
Soenen
Juliette
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik startte in het 3e leerjaar in de muziekschool met notenleerlessen en blokfluit. Vanaf het 4e leerjaar volgde ik pianoles bij mevrouw Moortgat. Later volgde ik elke dinsdagavond ook samenspel bij meneer Vanneste.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Zowel mijn oma als mama hebben piano gespeeld. Ik bewonderde hen daarvoor. Hoe meer mensen ik piano zag spelen, hoe meer goesting ik kreeg om dit zelf ook te kunnen.
Wat betekent de academie voor jou?
Stap is een plaats waar ik op vele vlakken veel geleerd heb. Ik heb niet alleen een muzikale kant van mezelf leren kennen, maar heb ook voor een publiek leren optreden, leren doorzetten en leren organiseren. Het was een leuke plaats om met leeftijdsgenoten samen te komen. Het zal straks vreemd aanvoelen als ik voor de laatste keer STAP binnenwandel.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ik denk dat iedereen gedurende z’n STAP-periode er wel ooit eens aan gedacht heeft of het nog wel verder combineerbaar was met andere hobby’s of met school. Maar voor mij woog de muzikale interesse zwaarder door dan de twijfels.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Mevrouw Ellen Moortgat is al 8 jaar m’n pianolerares. Ze heeft mij zien evolueren van klein meisje tot jong volwassene. Ze kent mij door en door. Soms was het niet altijd even makkelijk om mijn volle focus op m'n pianostudies te richten, maar dankzij m’n leerkracht ben ik er altijd blijven in geloven. Ze kon mij aanmoedigen en coachen om vol te houden en daarvoor zal ik haar altijd dankbaar zijn!
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Maak dat je goed voorbereid bent voor een concert/examen. Stress kan het op dat moment gaan overnemen en daardoor ga je beginnen twijfelen. Als je goed voorbereid bent, ben je meer op je gemak en ga je meer kunnen genieten.
Neemt deel aan: 
Avondconcert gitaar, piano en trompet op 2/05