Alt
Willekens
Anja
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Op mijn 42 jaar ben ik begonnen met les volgen en dit nu al 9 jaar lang. De eerste 3 jaar heb ik notenleer gehad van Mieke Demeurisse. Een heel lieve leerkracht met heel veel geduld voor de personen die het moeilijker hadden. Voor mij viel het mee en het ging heel vlot. Dit was een super tijd waarbij ik veel nieuwe mensen heb leren kennen. Daarna heb ik 3 jaar muziekgeschiedenis gehad. Dit vond ik niet zo leuk daar we nog veel werk erbij kregen. Interessant was het wel. Ik zing ook als zes jaar in het koor van de volwassenen. De laatste jaren leidt Hans Helsen het koor en het is fantastisch. Ook hier heb ik vele nieuwe mensen leren kennen. Voor zang heb les gehad bij verschillende leerkrachten: Hilde Coppé, Priske Dehandschutter, ... maar de laatste jaren krijg ik les van Lidwien Van Winckel. Bij haar heb ik een hele nieuwe zangmethode geleerd en toeren uitgestoken om toch die juiste klanken te vinden.Ik heb tussenin ook een jaar hobo gevolgd. Dit vond ik super leuk, maar doordat ik 12 jaar geleden een trombose gehad heb en links verlamd geweest ben, ging het niet zoals ik het gehoopt had. Mijn linkse hand wilde niet vlug genoeg spelen zoals ik het wilde, dus ben ik gestopt. Het was een leuke tijd, maar ook soms zwaar in combinatie met mijn werk.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik ben gepassioneerd door muziek, vooral door zang. Ik zat al in 2 koren en zing nu en dan solo. Ik wilde steviger in mijn schoenen staan en beter zingen en vooral durven.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Ik begeleid kinderen naar hun vormsel toe bij het zingen. Dat vind ik heel leuk. Ook durf ik meer solo zingen en een extra stem in het koor in Staden.
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Gershwin heeft leuke muziek gecomponeerd en liedjes waarbij je veel kan uitbeelden en waarin je emoties steken.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
In januari breng ik -My Lord, what a mornin van Burleigh -Vocalise In mei -BLAH,BLAH,BLAH van Gershwin -Giusto van Amor Reichardt"
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Diep inademen en zo lang mogelijk uitademen en je stem goed opwarmen is heel belangrijk.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik twijfel, zou graag leren dirigeren, maar ik zing te graag zelf . Ook wil ik iets volgen om op de computer partituren te vernieuwen of aan te passen.
Neemt deel aan: 
Koffieconcert gitaar, piano, klarinet en zang op 27/04