Alt
Dely
Meike
Studierichting 
Muziek
Dans
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Dans: ik ben begonnen met dans in STAP, toen ik in de tweede kleuterklas zat, en ik ben dit altijd blijven verder doen. In het derde middelbaar heb ik besloten om het ballet achterwege te laten en me meer te concentreren op jazz en hedendaags. In het vierde middelbaar heb ik een jaartje in de pré-compagnie gezeten, maar ik ben gestopt omdat dit niet meer te combineren viel met school, wat ik heel jammer vond. Muziek: ik ben in het eerste leerjaar gestart met muziekinitiatie en toen stond ik al te popelen om een echt instrument te bespelen, dus ik verlangde enorm hard naar het derde leerjaar, waar ik dan besloot om voor het instrument saxofoon te gaan. Natuurlijk moest ik hiervoor ook notenleer volgen en in het middelbaar AMC. Nu zit ik in mijn laatste jaar en ik volg samenspel in de jongerenharmonie van Rumbeke: Jorum.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Mijn zus speelde een instrument waardoor ik dit ook zeer graag wou, alleen had ik totaal geen idee welk instrument ik moest kiezen. Daarom heb ik mijn keuze een beetje laten beïnvloeden door mijn papa, want hij luisterde bijna elke avond naar een bekende saxofonist op YouTube en op het moment dat ik eens meeluisterde vond ik dit een zeer mooi instrument en was de keuze eigenlijk snel gemaakt.
Bij welke muziek kun je je niet bedwingen om te dansen?
Ik kan nooit blijven stilzitten bij muziek, maar een happy melodietje met een up tempo doet me het meest van al meedansen, omdat dit me ook het meest gelukkig maakt en ik dan al mijn energie kwijt kan.
Wat betekent de academie voor jou?
Ik kijk vooral met een glimlach op mijn gezicht terug naar de tijd die ik in STAP heb doorgebracht. Dit komt niet alleen door de leuke dingen die ik heb geleerd en de ervaringen die ik heb opgedaan, maar ook door de vrienden die ik daar heb gemaakt. Bijna al mijn vrije tijd zat ik in de academie, dus ik heb daar ook enorm veel leuke herinneringen aan en dat is iets dat ik ga missen volgend jaar.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ik heb niet vaak aan opgeven gedacht, maar soms twijfelde ik wel omdat het niet meer combineerbaar leek met school. Elk jaar was de grote vraag of ik mij opnieuw zou inschrijven en toch bleef ik het elk jaar doen, omdat ik het altijd zo graag heb gedaan en ik wou het blijven proberen combineren met school.
Leerde je via de academie componisten/podiumkunstenaars kennen die je inspireerden?
Ik ben altijd grote fan geweest van Candy Dulfer, omdat ik vaak te horen kreeg dat saxofoon geen instrument voor een meisje was en zij bewees het tegendeel. Voor dans vond ik de stukken van Anna Theresa De Keersmaker altijd zeer mooi, ik heb dit leren kennen door een project dat we hebben gedaan omtrent Rosas.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
Alle leerkrachten die ik heb gehad waren gewoon top, meer kan ik eigenlijk niet echt zeggen. Ze zorgden ervoor dat we groeiden in wat we deden en ondertussen zorgden ze voor een superleuke les. Het voelde dus voor mij echt aan als ontspanning en dit vond ik fijn. Zij zijn ook een van de redenen dat ik zolang ben blijven doordoen, want ze motiveerden mij om te presteren en dat gaf ook zelfvoldoening.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Jullie waren gewoon allemaal top!
Maakte je vrienden op de academie?
Zowel bij dans als bij muziek heb ik heel veel nieuwe vrienden gemaakt. Doordat zij precies hetzelfde traject volgen als ik, zorgde dit toch wel voor een band, want als er stressmomenten (bijvoorbeeld net voor een optreden) waren, kon iedereen bij elkaar terecht en dat zorgde voor een leuke groepssfeer.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ?
Van dans weet ik dit nog niet, maar voor muziek breng ik drie stukken (1. Sicilienne et Tarentelle, 2. Nuits blanches, 3. Een duet )
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Persoonlijk kan ik zelf niet zo goed omgaan met podiumstress (vooral bij muziek omdat ik dan altijd te snel speel), maar een van de dingen die mij het meeste heeft geholpen was niet teveel kijken naar de mensen die in de zaal zitten en daar ook niet teveel bij nadenken, gewoon je eigen ding doen en genieten van het moment, want het is zo voorbij.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik zal altijd blijven saxofoon spelen als ontspanning en dansen zal ik ook altijd blijven doen, maar een stapje meer in de podiumkunst zetten, zit er denk ik voor mij niet meer in, maar ik zal het zeker wel missen.
Neemt deel aan: 
Avondconcert trombone, altsaxofoon en zang op 25/04
Dansvoorstelling in De Komedie CC De Spil op 4/06 om 19u30