Jitse Bekaert
Bekaert
Jitse
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP ik ben begonnen op 6-jarige leeftijd (schooljaar 2009-2010) met de minimuziekles bij juf Gwen in Dadizele, om dan vanaf het 3de leerjaar te beginnen met notenleer bij juf Martine Decancq. Ik ben toen ook met instrument gestart. Dit bij Nick Vandendriessche. Na de 4 jaar notenleer volgde ik (toen nog) MCV bij Hilde Dumoulin en groepsmusiceren bij Nick Vandendriessche. alles in Dadizele.
Waarom koos je voor jouw instrument? "Ik heb gekozen voor bugel om dit een koperblaasinstrument is, zo kan ik in de fanfare meespelen. Mijn keuze zal ook wel door mijn opa beïnvloed zijn want ook hij speelt (speelde) bugel. Ik hou vooral van de zachte warme typische bugelklank."
Wat betekent de academie voor jou? ik vind het heel leuk dat ik het ganse parcours in de muziekschool te Dadizele hebben kunnen afleggen. En ik ben heel tevreden van de leerkrachten waarbij ik les volg en volgde.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? De leerkrachten notenleer en instrument waren en zijn heel behulpzaam en begripvol bij bepaalde eigenschappen of aandachtspunten. Ze hebben me enorm gesteund en in me geloofd.
Maakte je vrienden in de academie? Ja, heel wat vrienden die ik ook op andere momenten en plaatsen ontmoet (jeugdverengingen zoals jeugdorkest, jeugdbeweging, ...)
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? blijven musiceren in jeugdorkest en fanfare van Dadizele
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? in groep musiceren
Neemt deel aan: 
Middagconcert 8 mei 21