Niels De Potter
De Potter
Niels
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Als Kortrijkzaan startte ik drie jaar geleden aan STAP Roeselare in de richting directie. Ik kreeg er anderhalf jaar les van Erik Desimpelaere en anderhalf jaar van Hannes Vanlancker. Beide dirigenten hadden een andere aanpak, maar ik heb dus het gevoel dat ik het beste van twee werelden meegekregen heb!
Waarom koos je voor jouw instrument? Ik speel al van kindsaf in harmonieorkesten en sinds enkele jaren ook symfonisch. Het heeft mij altijd al uitermate gefascineerd om een orkest mee op sleeptouw te nemen en samen tot een mooi resultaat te komen.
Wat betekent de academie voor jou? De richting directie heeft mij vooral heel veel techniek bijgebracht om een orkestscore vlot te lezen en te interpreteren. Daarnaast leerde ik heel veel techniek om met minder woorden meteen duidelijk te kunnen maken aan muzikanten wat ik wil.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Omwille van Covid en omdat ik dit schooljaar ook papa geworden ben, doe ik het even rustig aan op vlak van podiumkunsten. Ik hoop wel in de toekomst nog mooie muzikale projecten te mogen leiden!
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Het spreekt voor zich denk ik dat er toch een groot verschil in beleving is tussen een repetitieproces en concert met een echt orkest met 40 muzikanten en een examencontext met 2 pianisten. Dat vind het allerjammerst aan deze hele situatie.